full screen background image

Premierul Grindeanu s-a întâlnit cu ambasadorul Turciei

Premierul Sorin Grindeanu a salutat evoluția relațiilor economice dintre România și Turcia și a subliniat potențialul lor de dezvoltare și determinarea Guvernului de a susține investițiile, astfel încât să crească volumul schimburilor comerciale dintre cele două țări.

“Această întâlnire va da un nou impuls relațiilor economice dintre țările noastre. Privind în urmă, constatăm că schimburile comerciale dintre România și Turcia au crescut, în doar 7 ani, de la 2,9 miliarde de euro, în 2009, la 4,3 miliarde, în 2016. Ne dorim o intensificare a acestor schimburi și ne propunem ca, în următorii ani, valoarea lor să crească în continuare. E un deziderat curajos, dar credem că există toate datele să devină realitate”, a afirmat șeful Executivului, în cadrul întrevederii cu ambasadorul Turciei în România, Excelența Sa Osman Koray Ertaș, și cu reprezentanții Asociației Oamenilor de Afaceri Turci.

Energia și apărarea sunt două dintre domeniile cu potențial de dezvoltare a relațiilor comerciale bilaterale, a punctat prim-ministrul, care a subliniat deschiderea Guvernului pentru demararea unor proiecte și în alte sectoare.

Reprezentanții Asociației Oamenilor de Afaceri Turci și-au exprimat dorința de a-și extinde afacerile în România, anunțând o serie de investiții concrete pentru perioada imediat următoare, care vor duce la crearea câtorva sute de locuri de muncă.

De asemenea, investitorii turci și-au arătat mulțumirea pentru atitudinea deschisă a Guvernului României față de mediul de afaceri, dar și încrederea că măsurile luate de Executiv vor avea un impact pozitiv asupra economiei și societății în general. “Sunt cetățean turc, dar sunt și cetățean român, ca de altfel aproape 90% dintre membrii Asociației noastre. Iubesc această țară și tocmai de aceea ținem să ne dezvoltăm investițiile aici, în beneficiul comun al statului român și al companiilor noastre,” a declarat Murat Demiray, președinte al Asociației.

La rândul său, premierul Grindeanu a mai precizat: “Guvernul pe care îl conduc și-a înțeles rolul de partener al mediului de afaceri, bazat pe deschidere, dialog și flexibilitate. Ne bazăm pe sprijinul Asociației Oamenilor de Afaceri Turci pentru a facilita relația dintre investitorii români și autoritățile turce, la fel cum ne bazăm pe faptul că Asociația ne va semnala orice problemă pe care o întâmpină aici oamenii de afaceri turci în deschiderea sau derularea investițiilor. Prin dialog constant găsim soluțiile cele mai potrivite”.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri și Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, a menționat că a avut deja contacte cu reprezentanții comunității de afaceri turce, iar discuțiile s-au purtat în sensul în care Ministerul să reprezinte un punct integrator de contact pentru a facilita investițiile străine în România.

comments

comments




Leave a Reply

avatar