full screen background image

Grindeanu: Marile proiecte de dezvoltare trebuie discutate la nivel regional

Premierul Sorin Grindeanu a declarat că vor fi organizate, în lunile următoare, întâlniri regionale între reprezentanții Guvernului și cei ai autorităților locale, în care să fie discutate marile proiecte de dezvoltare.

“O să-l rog pe domnul președinte Robert Negoiță în lunile viitoare să organizăm întâlniri regionale pentru a discuta de proiecte regionale împreună cu reprezentanții Guvernului. (…) Marile proiecte de dezvoltare cred că trebuie discutate la nivel regional. La nivelul Asociației, cu ajutorul domnului președinte, putem să facem acest pas”, a spus luni Grindeanu, la Adunarea Generală a Asociației Municipiilor din România.

În discursul său, prim-ministrul s-a referit și la salarizarea primarilor, arătând că este necesară crearea unei “baze corecte” de salarizare în concordanță cu responsabilitatea fiecăruia.

“Cu ajutorul dumneavoastră, prin dezbaterea publică, (…) să o construim în mod corect — și în mare sunt lucrurile făcute în acest fel — tocmai pentru a pune în concordanță responsabilitatea cu salariul”, le-a transmis premierul aleșilor locali.

Acesta a arătat că există și o problemă legată de finanțarea sportului, apreciind că subiectul este tratat diferit de la o unitate administrativă la alta, fără a exista o practică unitară în acest sens.

“La ultima ședință de guvern l-am rugat pe ministrul Tineretului și Sportului, împreună cu Ministerul Dezvoltării, să așezăm și această lege, să o clarificăm pentru că avem exemple în acești ani de practici diferite de la un oraș la altul sau de la un consiliu județean la altul”, a precizat Sorin Grindeanu.

AGERPRES

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza