full screen background image

Dragnea: Primarul trebuie să răspundă doar privind legalitatea, nu și oportunitatea adoptării unei decizii

Liviu Dragnea a anunțat noi modificări ale legislației, de data aceasta pentru a se face o distincție între oportunitatea adoptării unei decizii și legalitatea ei. Și asta pentru că, în viziunea liderului PSD, nu este normal ca un primar să fie anchetat pentru că a construit un anume drum și nu altul sau pentru că a făcut o investiție și nu cealaltă.

Președintele social-democraților a mai susținut că, oricum, există modalități de control al primarilor: referendumul și votul comunității.

”Decizia Curții Constituționale statuează un lucru despre care vorbim de foarte mulți ani, anume o delimitare între oportunitate și legalitate. Nu e vorba aici numai despre miniștri, ci și despre primari și restul aleșilor locali. De mult prea multe ori majoritatea instituțiilor publice de control din România, Curte de Conturi, Parchete, alte instituții, au venit să întrebe primarul de ce a construit drumul ăla și nu pe celălalt sau de ce a focut acea investiție și nu pe cealaltă.

Această decizie ar trebui luată în serios și ce legi vor trebui modificate vor fi modificate, pentru că primarul trebuie să răspundă doar privind legalitatea, nu și oportunitatea. Sunt alte modalități de control al primarului: referendumul și instrumentul sfânt al votului. Dacă în Constituție spune că poporul își exercită suveranitatea prin structurile alese prin vot, iar primarul este ales prin vot, deci și primarii sunt parte a suveranității poporului român. Un atac asupra primarului e un atac asupra comunității”, a declarat șeful PSD.

comments

comments




Leave a Reply

avatar