full screen background image

Acţiune inopinată a Gărzii Forestiere Suceava, în zona Straja-Falcău

În urma unei acţiuni inopinate de control privind provenienţa şi circulaţia materialului lemnos, organizată de Garda Forestieră Suceava, şi coordonată direct de către inspectorul şef Mihai Găşpărel, lucrătorii specializaţi au depistat un autovehicul cu material lemnos în ale cărui documente de transport figura ca destinatar o societate din Straja, însă lemnul urma a fi descărcat în curtea altei societăţi aflată în imediata apropriere.

Întrucât exista suspiciunea ca maşina să fi efectuat un alt doilea transport, utilizând aceleaşi documente, s-a procedat la verificarea raportărilor din sistemul „Woodtracking”.

În urma verificării, s-a dispus confiscarea a 40,87 de metri cubi de lemn rotund de răşinoase) şi aplicarea unei sancţiuni contravenţionale în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea, s-a trecut la verificarea celor două firme care aveau ca destinatar materialul lemnos.

Astfel, controalele efectuate pe parcursul a 3 zile de către angajaţii verificări Gărzii Forestiere Suceava, la o societate comercială, au dus la aplicarea unei sancţiuni contravenţionale de 18.000 lei şi confiscarea valorică a unui volum de 25,78 de metri cubi de fag.

La cel de al doilea agent economic, s-au dat amenzi de 6.000 lei, confiscat valoric fiind un volum de 74,79 de metri cubi de lemn lucru în valoare de 12.000 lei.

Garda Forestieră va continua verificările amănunţite ale operatorilor economici şi partizilor din care provin materialele lemnoase.

comments

comments




Leave a Reply

avatar