full screen background image

2016 – anul cu cele mai bune rezultate economico-financiare pentru CAR Învăţământ Fălticeni

Duminică, 12 martie, la Fălticeni a avut loc Conferinţa Anuală a membrilor Asociaţiei Casa de Ajutor Reciproc Învăţământ Fălticeni IFN, la care au participat 207 membri CAR din întreg judeţul Suceava.

Una dintre concluziile trase a fost că 2016 a adus o creştere a numărului de membri, dar şi a activelor totale.

“Anul 2016 a constituit pentru C.A.R. Învățământ Fălticeni I.F.N. cea mai bună perioadă de activitate profesională, fiind anul cu cele mai bune rezultate economico-financiare.

Lucrările au scos în evidenţă o serie de realizări din care amintim:

În anul 2016, CAR Învățământ Fălticeni a înregistrat o creștere netă de 2.503 de noi membri, de la 18.233 membri, câți existau la 31.12.2015, ajungând la 31.12.2016 la un număr de 20.736 membri, creșterea fiind cu 13,7% față de anul anterior.

Îmbucurător pentru anul 2016, este faptul că se păstrează trendul ultimilor ani și nicio agenţie nu a înregistrat la finalul anului scăderea numărului de membri.

În anul 2016, activele totale au crescut de la 63.114.385 lei cât erau la data de 31.12.2015, cu 20.427.364 lei, ajungând la un total de 83.541.749 lei, creșterea fiind cu 32,36% față de anul 2015.

Prin aplicarea bonificării în mod diferențiat pentru cele 3 tipuri de fonduri, a rezultat o bonificare medie de 4,32%/an.

Putem afirma fără să greșim că bonificarea fondurilor membrilor CAR este peste media dobânzilor practicate la depozite de către alte instituții financiare, fapt ce a susținut ca an de an fondurile să fie protejate împotriva inflației iar membrii CAR să fie consecvenți în constituirea prin acumulări lunare sau ocazionale a  acestor fonduri.”, au spus reprezentanţii C.A.R. Învățământ Fălticeni I.F.N.

În contextul fraudelor apărute recent la o casă de ajutor reciproc a pensionarilor, imputate unor casieri de teren, CAR Învăţământ Fălticeni a implementat mai multe măsuri de siguranţă.

Printre altele, persoanele care ocupă un post de casier sau de operator ghişeu sunt angajate doar după ce depun drept garanţie un bun imobil, casă sau apartament, sub un contract notarial, pentru eventuale prejudicii pe care le-ar putea aduce CAR-ului prin natura atribuţiilor de serviciu.

De asemenea, toate operaţiunile cu bani se fac doar în agenţii şi sunt monitorizate audio-video.

CAR Învăţământ Fălticeni este cel mai mare CAR din judeţul Suceava şi este afiliat la Uniunea Naţională a Caselor de Ajutor Reciproc din România.

CAR Învăţământ Fălticeni acordă împrumuturi rapide de până la 50.000 de lei, pentru o perioadă de până la şase ani, cu posibilitatea de a se depăşi această sumă, cu garanţii suplimentare şi în funcţie de capacitatea de rambursare a împrumutului.

Pot beneficia de împrumuturi toate persoanele salariate (bugetari şi mediul privat) sau care realizează venituri de natură salarială sau din pensii de minimum 500 de lei/lună, indiferent de domeniul de activitate.

Pe platforma online www.car-invatamant.ro pot fi găsite informaţii cu privire la tipurile de împrumut, dar şi cu privire la fonduri şi asistenţă socială.

De asemenea, CAR-ul are şi un cont de Facebook cu informaţii actualizate.

Există inclusiv un număr de telefon gratuit pentru informaţii – 0800.827227.

comments

comments




Leave a Reply

avatar