full screen background image

Un milion de lei pentru fiecare dintre extragerile ocazionale ale Loteriei bonurilor fiscale

Extragerile ocazionale ale Loteriei bonurilor fiscale aferente anului 2017, care vor fi organizate cu prilejul Sărbătorilor de Paște și de Crăciun, vor dispune de un fond de premiere de un milion de lei fiecare, potrivit unui proiect de Ordin al ministrului Finanțelor.

Ministerul Finanțelor Publice stabilește fondul anual de premiere pentru Loteria bonurilor fiscale, precum și repartizarea lunară a acestuia, conform Ordonanței 10/2015.

Pentru anul în curs, în data de 19 ianuarie 2017 a fost aprobat Ordinul ministrului Finanțelor Publice nr.152/2017 privind stabilirea fondului anual de premiere pentru Loteria bonurilor fiscale. La vremea respectivă, însă, nu era aprobată Legea bugetului de stat pe anul 2017, astfel încât a fost prevăzută stabilirea ulterioară a cuantumului fondului de premiere alocat pentru fiecare extragere ocazională, prin Ordin al ministrului Finanțelor Publice, cu cel puțin 15 zile înaintea extragerii, pentru a respecta prevederile referitoare la limitele lunare de cheltuieli impuse de Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice.

Legea bugetului de stat a fost aprobată în data de 16 februarie 2017.

Prima extragere ocazională a Loteriei bonurilor fiscale este programată în data de 16 aprilie 2017, iar intervalul calendaristic în care sunt emise bonurile fiscale care pot participa la extragere este 23 ianuarie — 31 martie 2017. Cea de-a doua extragere este prevăzută pentru 24 decembrie 2017, intervalul calendaristic în care sunt emise bonurile fiscale care pot participa la extragere fiind 1 aprilie — 8 decembrie 2017.

Pentru fiecare dintre extragerile lunare ale Loteriei bonurilor fiscale aferente anului 2017, fondul de premiere este tot de un milion de lei.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar