full screen background image

Proiectul Legii salarizării, discutat cu sindicaliştii din educaţie

Ministrul Muncii continua discuţiile cu sindicaliştii pe proiectul Legii salarizării unitare, joi venind la negocieri sindicatele din educaţie. Preşedintele Federaţiei “Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că la discuţii vor fi făcute propuneri ca debutantul în învăţământ, care are studii superioare, să primească dublul salariului minim pe economie, salarizarea să nu depindă exclusiv de vechime şi cei care muncesc mai mult şi mai bine, să poată fi stimulaţi corespunzător, dintr-un fond de premiere.

“Am lucrat pe mai multe variante de lege, că dacă stăm să ne gândim bine, este varianta 284 din perioada domnului Boc, pe urmă varianta doamnei Rovana Plumb, pe urmă numeroasele variante ale guvernului Cioloş. Acum, discutăm o nouă variantă, aşteptăm să vedem care e conţinutul acestei variante, care sunt salariile preconizate pentru sistemul de învăţământ universitar şi preuniversitar, în câte etape vor fi acordate creşteri salariale, dacă vor exista aceste creşteri. Deci vedem care sunt datele tehnice şi vedem în ce măsură Ministerul Muncii a ţinut cont de propunerile federaţiilor sindicale reprezentative”, a spus Marius Nistor, la intrarea în sediul Ministerului Muncii.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret” a precizat că sindicaliştii şi-ar dori ca salariile debutantului în învăţământul preuniversitar, cu studii superioare de lungă durată, să fie dublul salariului minim pe economie, pentru ca educaţia să devină un domeniu atractiv şi din punct de vedere salarial pentru cei care îşi doresc o carieră didactică, precizând că până la vocaţie, trebuie să existe şi recompensa financiară.

news.ro

comments

comments




Leave a Reply

avatar