full screen background image

Cel puțin doi morți într-un atac asupra unui spital militar din Kabul

Cel puțin două persoane au fost ucise și 25 rănite într-un atac comis asupra unui spital militar din Kabul, au anunțat miercuri dimineață oficiali afgani, citați de DPA.

Spitalul vizat de atacul încă în desfășurare este Sardar Daud Khan, iar toate celelalte spitale din Kabul au fost plasate în stare de alertă.

Potrivit agenției de presă Reuters, bărbați înarmați, printre care cel puțin unul îmbrăcat în medic, au atacat spitalul militar Sardar Daud Khan, situat într-o zonă apropiată de ambasada SUA la Kabul, angajându-se într-un schimb de focuri cu forțele de securitate aflate în interiorul clădirii.

Un angajat al spitalului, Abdul Qadir, a declarat că a văzut un individ înarmat și îmbrăcat în uniforma de medic deschizând focul cu un pistol-mitralieră AK-47 ținut ascuns până atunci. Cel puțin un pacient și un angajat al spitalului au fost omorâți. Martorul citat a auzit focuri de armă trase și din alte locuri asupra clădirii spitalului.

”Până acum au fost transportate la spitalul Wazir Mohammad Akbar Khan 25 de persoane rănite și corpurile a două persoane decedate”, a declarat Mohammad Ismail
Kawusi, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății Publice afgan.

Conform unor oficiali afgani din domeniul securității, atacul asupra spitalului a început în jurul orei locale 09:00 (04:30 GMT).

”Într-o primă fază, un atacator sinucigaș ce purta o vestă cu explozibili s-a aruncat în aer la poarta spitalului”, a explicat Dawlat Waziri, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării afgan. Ulterior, ”un număr necunoscut de insurgenți ce purtau uniforme de medic au intrat în spitalul militar ce are 400 de paturi”, a adăugat Waziri.

Restul atacatorilor se află în prezent la etajele clădirii spitalului, de unde trag asupra forțelor de securitate afgane care au înconjurat imobilul.

Spitalul Sardar Daud Khan oferă asistență medicală membrilor armatei naționale afgane și familiilor lor și este unul dintre cel mai bine echipate unități spitalicești din Afganistan. El a mai fost ținta unui atac cu bombă în 2011, șase soldați afgani fiind uciși atunci.

Acest atac survine la o săptămână după ce zeci de persoane au fost ucise sau rănite într-o serie de atacuri coordonate și revendicate de insurgenții talibani asupra unei secții de poliție și unui birou al serviciilor de informații afgane de la Kabul.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar