full screen background image

Polițiști de frontieră, trimiși în judecată pentru luare de mită

Mai mulți polițiști din cadrul Inspectoratului Teritorial de Frontieră (ITPF) Oradea și un inspector de la Direcția Regională Antifraudă Fiscală 5 Deva au fost trimiși în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în legătură cu permiterea intrării în țară a unor persoane fără documente sau a unor TIR-uri cu țigări de contrabandă.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, procurorii Serviciului Teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Florin Avram, la data faptelor comisar de poliție în cadrul ITPF Oradea — Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență, ambele în formă continuată.

În același dosar au fost deferiți justiției, sub control judiciar, Ciprian-Călin Selagea, Cătălin-Corneliu Ancuța, Marcel Dudaș, Ovidiu Mărginean, Sorin-Romulus Păcurar, Marcel-Grigore Todoran, Teodor Ardelean, Călin-Liviu Bodârlău, Gabriel Gudiu, Claudiu-Alexandru Cicortaș, Gheorghe-Daniel Galben, Ștefan-Eugen Nedelcu, Costel Poenaru, Ion-Marinel Pristoleanu, Bogdan-Lazăr Paladie și Nicolae-Gabriel Teodor, la data faptelor agenți de poliție în cadrul ITPF Oradea, pentru luare de mită.

Totodată, a fost trimis în judecată, sub aceeași acuzație, Emil-Nicu Chira, la data faptei inspector antifraudă din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 5 Deva.

“În perioada 17 august — 6 decembrie 2016, inculpatul Avram Florin, comisar de poliție în cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea — Sectorul Poliției de Frontieră Vărșand, județul Arad, a pretins și primit de la două persoane (oameni de afaceri) sume cuprinse între 150 euro și 41.000 euro și alte bunuri, pentru a permite introducerea în România a unor produse care nu aveau documente justificative. În unele situații, inculpatul a pretins foloasele respective pentru influențarea polițiștilor de frontieră și a vameșilor de la granița cu Serbia și Ungaria, astfel încât aceștia să permită intrarea, în România, a unor TIR—uri cu țigări de contrabandă și cu anvelope uzate. În același context și în același scop, în perioada 29 august — 12 decembrie 2016, ceilalți 17 inculpați au pretins și primit de la aceleași persoane, în legătură îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu, mai multe sume de bani, în total de peste 800 euro”, arată DNA.

Anchetatorii au dispus, în cauză, instituirea sechestrului asupra mai multor sume de bani, aparținând unora dintre inculpați, respectivele sume fiind consemnate la unități bancare pe numele acestora.

De asemenea, a fost dispusă poprirea prin indisponibilizare de la terțul poprit, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, respectiv ANAF Direcția Regională Antifraudă 5 Deva, la dispoziția organelor judiciare, a unor sume de bani, pe numele unor inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar