full screen background image

Dragnea: Nu susţin graţierea pentru fapte de corupţie

Liviu Dragnea a declarat, marţi, că nu susţine legea graţierii pentru fapte de corupţie şi consideră că legea în sine nu rezolvă problema din penitenciare.

Cred că doar legea graţierii nu rezolva problema din penitenciare, cred că ministrul Justiţiei ar trebui să ajungă la CEDO să aibă o discuţie cu preşedintele CEDO, împreună cu colegii din Guvern să conceapă un plan complex pentru rezolvarea problemei, a declarat marţi Liviu Dragnea.

Eu nu susţin graţierea pentru fapte de corupţie şi nici nu cred că este o grabă foarte mare cu acestă lege pentru că pentru că doar acestă lege nu rezolva problema care a stat la baza începerii dezbaterii pe acestă problemă, a subliniat liderul PSD.

Senatorul PSD, Șerban Nicolae, a depus, luni, la Comisia juridică o serie de amendamente la proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Aceste amendamente prevăd, printre altele, că se grațiază în întregime pedepsele cu închisoarea de până la trei ani inclusiv, pedepsele de până la șapte ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de efectuat este mai mic de trei ani, parțial, cu trei ani, pedepsele de până la șapte ani inclusiv, a căror efectuare a început, iar restul rămas de efectuat este mai mare de patru ani.

Proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate, inițiat de Guvern, va fi dezbătut marți pentru raport în Comisia juridică a Senatului.

STIRI.TVR.RO

comments

comments




Leave a Reply

avatar