full screen background image

Creditul „Utilităţi şi mediu” ar putea fi preluat la datoria publică

Consiliul judeţean Suceava face demersuri pentru transferarea către Ministerul Finanţelor Publice a părţii neachitate din creditul aferent Proiectului „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”.

„Având în vedere că 57 de unităţi administrativ-teritoriale nu au posibilităţi pentru plata obligaţiilor aferente creditului, s-au făcut demersurile necesare către Ministerul Finanţelor Publice, pentru preluarea la datoria publică a creditului de rambursat”, se arată într-o informare a CJ.

Consiliul Judeţean Suceava, în baza împuternicirilor date de 61 de unităţi administrativ-teritoriale asociate, administrează împrumutul extern în valoare de 86,3 milioane de euro, contractat de la Deustche Bank AG Londra, transferat la Erste Group Bank Viena, în vederea realizării obiectivelor de investiţii aferente Proiectului „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene”.

Potrivit informării amintite, până la finele anului 2016 s-a reuşit rambursarea a 13 rate de capital, soldul creditului fiind de 58,93 de milioane de euro.

În perioada 2005-2016, s-a achitat suma de 82,21 milioane de euro, dintre care 27,36 de milioane de lei reprezintă rate a câte 2,1 milioane de euro fiecare, în timp ce 54,85 milioane de euro este totalul dobânzilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar