full screen background image

Trump cere Congresului să verifice dacă i s-a ascultat telefonul

Donald Trump cere Congresului să investigheze dacă el sau campania sa au avut telefoanele ascultate, la ordinul lui Barack Obama. Fostul preşedinte neagă vehement acuzaţiile – la fel fostul şef al CIA şi directorul FBI.

Cererea preşedintelui Trump vine la o zi după ce a susţinut, fără a aduce dovezi, că Barack Obama ar fi ordonat punerea sub ascultare a liniilor telefonice din Trump Tower, unde se afla sediul de campanie.

Noul scandal apare în contextul în care administraţia Trump se confruntă cu dezvăluiri în cascadă despre contactele pe care apropiaţi ai preşedintelui în funcţii cheie le-au avut cu oficiali ruşi în timpul campaniei şi pe perioada tranziţiei.

“Donald Trump susţine că Administraţia Obama i-a ascultat telefoanele. Republicanii îi cer dovezi, fostul preşedinte neagă acuzaţiile”

Donald Trump vrea acum ca totul să fie anchetat de Congres, de comisiile de informaţii.

Casa Albă nu a făcut comentarii suplimentare. A venit cu explicaţii în presă fostul şef al comunităţii de informaţii din mandatul lui Barack Obama.

“Nu mai pot vorbi în calitate oficială, dar voi spune că în privinţa aparatului de securitate naţională pe care l-am gestionat, nu a existat o astfel de activitate de interceptare montată împotriva preşedintelui ales la acea vreme sau a candidatului ori a campaniei sale”, a spus James Clapper, fost director al comunităţii de informaţii.

Barack Obama a negat vehement că ar fi dat vreun ordin care să vizeze astfel de interceptări. Rămâne de lămurit dacă nu ar putea fi implicate alte structuri în presupusa supraveghere a telefoanelor candidatului de atunci, Donald Trump.

comments

comments




Leave a Reply

avatar