full screen background image

Salarii mai mici în ANAF

Inspectorii ANAF vor avea salarii mai mici începând cu această lună, sporul de stres fiind redus de la 25% la 5% din salariu. Conducerea ANAF explică această decizie prin faptul că nu au fost alocați bani în buget pentru acest spor.

Potrivit unui comunicat de presă, conducerea ANAF spune că această decizie a fost luată după ce în bugetul pe 2017 nu a fost prevăzut un nivel de 25% al acestui spor. Au fost alocați mai puțini bani pentru ANAF cu 6,2% mai puțin decât anul trecut și astfel nu se putea păstra nivelul de 25% din salariul brut al acestui spor pentru risc și suprasolicitare psihică.

Reprezentanții ANAF spun că au decis să coboare nivelul sporului de stres, însă mențin pentru inspectorii Antifraudă acordarea sporului pentru ore suplimentare de 75%.

Anul acesta se va face o analiză pentru a stabili dacă se poate modifica nivelul acestui spor de stres, anunță ANAF.

Această schimbare a fost introdusă printr-un ordin al președintelui ANAF. Ordinul coboară sporul de risc și de suprasolicitare neuropsihică de la 25% din salariul brut la 5%. De acest spor beneficiau inspectorii Antifraudă, inspectorul șef Antifraudă, inspectorul adjunct Antifraudă și inspectorul general Antifraudă. Angajații de la Antifraudă vor beneficia de la 1 martie 2017 de un spor de risc și suprasolicitare neuropsihică de doar 5%.

comments

comments




Leave a Reply

avatar