full screen background image

Despre expoziția ”Bucovina – Trecut, Prezent și Viitor”, cu pictorul rădăuțean Ioan Bodnar!

Rădăuțenii sunt așteptați zilnic la Galeriile de Artă din municipiu, să viziteze expoziția ”Bucovina – Trecut, Prezent și Viitor”, expoziție colectivă, în cadrul căreia expun artiști plastici din mai multe țări din Europa, printre care Cehia, Slovacia, Republica Moldova, Ucraina, Lituania, Bulgaria, Gruzia și România.

Este o ediție retrospectivă, organizată de profesorul rădăuțean Ioan Bodnar care în anul 2005 a participat la o expoziție în Kiev, ”Ucraina mea, Ucraina”, unde i-a venit ideea organizării unei astfel de manifestări culturale în Bucovina, având în vedere că în zona noastră sunt foarte mulți pictori talentați, de toate vârstele, dar și peisaje și atracții turistice care pot fi imortalizate pe pânză de artiștii din alte țări.

Având succes cu propria lucrare pe care a prezentat-o în fața diplomaților din țările participante, din Europa și Canada, a decis să organizeze o tabără internațională acasă, în Bucovina.

Primele zece ediții s-au desfășurat la Vicov, Bivolărie, Gura Humorului, Suceava, Moara, Putna, Horodnic de Sus, și în alte localități sucevene, iar pentru ediția 2016, pictorii străini au fost invitați la Rădăuți.

Manifestarea a juns la cea de a 12-a ediție, cu ajutorul numeroșilor sponsori locali care au sprijinit-o, dar este pentru a doua oară când se desfășoară la Rădăuți.

Ediția precedentă, din luna septembrie a anului trecut, a întrunit cei mai talentați pictori din opt țări europene care, inspirați de oamenii locului, de peisajele și mânăstirile Bucovinei, au realizat tablouri pe pânză.

Intrarea la Galeriile de Artă este liberă pentru toți vizitatorii, iar tablourile expuse pot fi cumpărate.

Profesorul Ioan Bodnar a vorbit, la VIVA FM Rădăuți, despre această expoziție.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar