full screen background image

Soluţii de fluidizare a traficului rutier în zona comercială a Sucevei, până la construcţia noului pod

Până de Sărăbătorile Pascale, în municipiul Suceava ar putea fi puse în aplicare măsuri de fluidizare a traficului rutier de pe Calea Unirii, în zona comercială a oraşului.

“Există mai multe modificări propuse pe planșă, dar cea mai importantă este aceea că banda I va fi doar pentru direcția înainte și va fi despărțită cu separatoare de banda a II-a. Astfel, autoturismele care circulă spre “oraș” nu vor mai fi nevoite să cedeze trecerea în sensul giratoriu. Practic, vom crea o bandă rapidă. Banda a II-a va fi, ca și până acum, pentru direcția înainte și la stânga. Accesul la Bazar se va face prin zona policlinicii “Bethesda”, creându-se o bandă nouă, în zona unde stau taxiurile acum.”, a declarat viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

Din proiect mai face parte şi anularea trecerii de pietoni din dreptul staţiei OMV de la Bazar, prin amplasarea unei pasarele pietonale.

Modificările au fost trimise spre avizare Poliţiei Rutiere.

“Suntem deschişi și altor propuneri concrete de fluidizare a traficului rutier, pentru că inclusiv în zona Carrefour și a sensului giratoriu de la Dedeman sunt necesare câteva modificări. Oricum, fără un nou pod, cu o nouă stradă care să preia din trafic, nu rezolvăm total problema.”, a mai spus Harșovschi.

comments

comments




Leave a Reply

avatar