full screen background image

Grindeanu pregătește reformarea din temelii a ANAF

Vineri, premierul Sorin Grindeanu a avut o întrevedere la Palatul Victoria cu ministrul de Finanțe, Viorel Ștefan, și cu președintele ANAF, Bogdan Nicolae Stan. Cu această ocazia, după întrevedere, șeful executivului a anunțat că se pregătește o reformă seriosă în ANAF pentru a crește gradul de colectare la buget și a dat termen până marți pentru prezentarea unui proiect privind prioritățile Fiscului.

“Îmi doresc o reformă structurală în cadrul ANAF-ului astfel încât gradul de colectare să fie acela pe care ni l-am propus pentru anul 2017. Nu am de ce să fiu pesimist, nici eu nici colegii mei, sunt anumite lucruri care au venit urmare a măsurilor de anul trecut și care s-au răsfrânt într-o anumită măsură pe ianuarie.

În februarie lucrurile au început să vină normal ceea ce înseamnă încasări mai mari decât anul trecut, dar problema de fond este cea legată de reforma ANAF-ului, de ceea ce înseamnă priorități ale ANAF-ului în perioadă următoare. În forma asta am avut discuția și cu domnul ministru și cu președintele ANAF. În cursul săptămânii viitoare, până marți, o să îmi transită modul în care pe termen scurt vede prioritățile vizavi de ceea ce înseamnă fiscalitatea în două domenii și care s-au răsfrânt și la începutul acestui an. Lucrurile au scăzut drastic ca și încasări, ca și plăți de impozit, în două domenii imporante: tutun și prelucrarea lemnului”, a afirmat Sorin Grindeanu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar