full screen background image

Cursurile pentru inspector de resurse umane şi agenţi de securitate, cele mai căutate de şomerii suceveni

Agenţia Judeţeanã pentru Ocuparea Forţei de Muncã Suceava a oferit, în anul 2016, diplome de calificare pentru de 705 şomeri, face cunoscut purtãtorul de cuvânt al instituţiei, Anca Capverde.

Potrivit responsabilului AJOFM, aceasta reprezintã doar 70,5% din Planul judeţean de formare profesionalã pentru anul trecut.

Cele 45 de cursuri de formare profesionalã s-au organizat în 18 ocupaţii.

Cele mai multe, respectiv 5, cu 86 de participanţi, au fost pentru inspector/referent de resurse umane, urmate de 6 cursuri pentru agenţi de securitate, pe care le-au absolvit 82 de suceveni.

În ordinea preferinţelor, şomerii din judeţul Suceava s-au mai calificat în meserii precum cele de coafor (66), bucătar (59), manichiurist-pedichiurist (56), ospãtar (45), instalator (32), lucrător în confecţii de piele şi înlocuitori (28), lucrător în cultura plantelor (28), frizer (26), cofetar (15), administrator de pensiune turistică(14), operator de calculatoare (13), lucrător în comerţ (12) şi mecanic auto (10).

La cursurile pentru competenţe antreprenoriale au luat parte 56 de şomeri, la cele pentru competenţe informatice – 40, iar cursurile de comunicare în limba englezã au fost frecventate de 35 de şomeri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar