full screen background image

Holzindustrie Schweighofer luptă împotriva tăierilor ilegale

Holzindustrie Schweighofer face tot posibilul pentru a împiedica tăierile ilegale din România, în ciuda faptului că nu efectuează operaţiuni de exploatare forestieră, ci cumpără lemn de la furnizori care acționează în conformitate cu legislaţia din România.

În lumina recentului anunț venit din zona de retail referitor la respectul față de mediu, Holzindustrie Schweighofer reiterează propria dedicare față de aprovizionarea sustenabilă și transparentă.

Holzindustrie Schweighofer a prezentat și implementează planul de acțiuni pentru activitățile sale din România. Aprovizionarea sustenabilă și transparentă este unul dintre principiile fundamentale ale Holzindustrie Schweighofer.

Combaterea tăierilor ilegale din România și angajamentul clar pentru un dialog constructiv cu organizațiile non-guvernamentale relevante și cu alte părți interesate vor rămâne principalul obiectiv al Holzindustrie Schweighofer.

Comunicarea transparentă și un sistem de control sporit sunt elemente-cheie pentru o politică strategică îmbunătățită a companiei pentru a asigura un lanț mai durabil și complet de aprovizionare.

„Măsurile pe care le implementăm depășesc cerințele legale. Spre exemplu, inovăm în sfera sistemelor de urmărire prin GPS, implementând în prezent TimFlow, un sistem mult superior cerințelor legale. Acesta este doar una dintre măsurile prin care luptăm împotriva tăierilor ilegale“, a declarat Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer România.

Compania a stabilit împreună cu FSC® detalierea unui plan de reasociere.

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de viscoză, producția de bioenergie, silvicultură și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având la momentul actual aproximativ 3.700 de angajaţi. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de ţări din întreaga lume.

comments

comments




Leave a Reply

avatar