full screen background image

Grindeanu: România se angajează să facă o prioritate din consolidarea legislației privind lupta împotriva violenței la adresa copiilor

România se angajează să facă o prioritate din consolidarea legislației și politicilor publice în domeniul luptei împotriva violenței la care sunt supuși copiii, a declarat joi premierul Sorin Grindeanu.

Grindeanu a fost prezent, la Palatul Victoria, la evenimentul de lansare în România a Parteneriatului global “Opriți Violența Împotriva Copiilor”.

“Acest parteneriat are ca obiectiv încetarea abuzului, exploatării, traficului și a tuturor formelor de violență și tortură împotriva copiilor. România se angajează să facă o prioritate din consolidarea legislației și politicilor publice în domeniul luptei împotriva violenței la care sunt supuși copiii. Tăcerea din jurul violenței împotriva copiilor nu este calea de urmat. Probabil că unii dintre noi nu își doresc să vorbească despre asemenea subiecte, dar nu poți fugi de o realitate care ne marchează într-un mod profund societatea. Poate nu ne place să acceptăm faptul că există copii în Europa, în România, care sunt supuși unor violențe fizice, verbale, emoționale, abuzurilor, traficului și exploatării”, a afirmat premierul.

El arătat că violența împotriva copiilor trebuie oprită și că depinde de fiecare dacă dorește să asiste pasiv la această realitate dură sau este dispus să lupte împotriva acestei probleme.

“Ca premier, invit instituțiile statului, ministerele, precum și autoritățile să participe la acest efort împreună cu organizațiile din societatea civilă. Este nevoie de mai multă solidaritate și colaborare. Vreau să îmbunătățim legislația existentă, să fim mai atenți la modul în care aplicăm legea. Sunt convins că atât Guvernul, cât și majoritatea care susține acest guvern în Parlament pot face progrese semnificative”, a mai spus Sorin Grindeanu.

El a punctat faptul că violența împotriva copiilor nu este doar fizică.

“Un copil e victima violenței și dacă e impus unor agresiuni în plan emoțional sau psihologic, ca să nu vorbim despre cazurile în care copiii sunt victimele unui abuz sexual. Violența la adresa unui copil reprezintă un cumul de factori. Ea poate însemna și că e neglijat de părinții săi, că este exploatat de familia sa sau de cei din jurul său”, a adăugat prim-ministrul.

Grindeanu a pledat pentru concentrarea pe latura de prevenție.

“Ca tată a doi copii pe care îi iubesc (…) sunt îngrijorat că trăim într-o societate marcată de violență, fie că e pe stradă, acasă sau la televizor. Ca orice părinte, vreau să îi protejez, să le ofer o educație corectă și să le urmăresc dezvoltarea”, a spus premierul.

AGERPRE

comments

comments




Leave a Reply

avatar