full screen background image

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va continua dialogul cu Statul Român până va obține recuperarea bunurilor ce au aparținut bisericii

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților a transmis un comunicat ca urmare a fapului că ROMSILVA a câștigat definitiv procesul cu fondul bisericesc al Bucovinei.

În comunicat, se spune că bunurile Fondului Bisericesc provin din proprietățile mănăstirilor ortodoxe române din Bucovina, proprietăți care au fost transferate Fundației Fondul Bisericesc înființată prin dispoziția împăratului Iosif al II lea.

Curtea de Casație de la Varșovia prin decizia din 7 mai 1931 a constatat că patrimoniul Fondului Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei a fost o avere separată de patrimoniul Statului Austriac.

Nu există în arhivele statului austriac un document din care să reiasă că statul a fost proprietarul bunurilor fondului bisericesc, se mai spune în comunicat.

Se adaugă, de asemenea, că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va continua dialogul cu Statul Român până va obține repararea și îndreptarea adevărului istoric, precum și recuperarea bunurilor ce au aparținut bisericii.

Romsilva a câştigat definitiv procesul cu Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei pentru aproape 167.000 de hectare de pădure din judeţul Suceava, care vor rămâne astfel în proprietatea publică a statului.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar