full screen background image

Social-democraţii, nemulţumiţi de repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale

Consiliul Judeţean Suceava a stabilit, astăzi, modul în care va fi distribuită localităţilor suma de 27 de milioane de lei, bani reprezentând cotele de echilibrare a bugetelor locale.

Preşedintele Consilului Judeţean, Gheorghe Flutur, a precizat că această distribuire de fonduri a ţinut cont de unele criterii, cum ar fi asigurarea plăţii arieratelor, asigurarea cofinanţărilor pentru diverse aproiecte, dar li creditele pe care le-au angajar respectivele primării.

Social-democraţii, prin vocea președintelui Organizației Județene a PSD Suceava, senator Ioan STAN, s-au declarat nemulţumiţi de repartizarea sumelor pentru echilibrarea bugetelor locale:

“Ca președinte al Organizației Județene PSD Suceava, atât în nume propriu cât și în numele colegilor parlamentari, consilieri județeni și al consilierilor locali social-democrați, am exprimat permanent dorința de colaborare cu Președintele Consiliului Județean spre binele locuitorilor județului Suceava și al tuturor comunităților locale indiferent de culoarea politică a celor care le reprezintă.

O ultimă dovadă este prezența în județ, în data de 10-11 martie, a ministrului social-democrat, doamna Sevil Shhaideh care va prezenta tuturor primarilor județului noua variantă a Programului Național de Dezvoltare Locală.

În schimb președintele Consiliului Județean confirmă suspiciunea pe care am avut-o în ceea ce privește imparțialitatea și dorința de colaborare deseori clamată. Ilustrativ este modul discreționar, partinic, în care majoritatea PNL din Consiliul Județean a repartizat sumele cuvenite pentru echilibrarea bugetelor locale, cu o vizibilă favorizare a unităților administrativ-teritoriale conduse de primari PNL.

În ciuda duplicității manifestate de președintele Consiliului Județean îl invit pe acesta să abandoneze logica provincială derizorie a abordării difernțiate, exclusiv pe criterii politice a problemelor localităților județului și să se alăture eforturilor noastre a social-democraților suceveni pentru promovarea intereselor tuturor comunităților din judetul Suceava.”

Președintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat: “Am văzut foarte multe solicitări punctuale de la PSD. Dar, când nu ai de un da, de unde să dai? Am avut de alocat 27 de milioane de lei, iar suma cerută de localităţi a fost de aproape 10 ori mai mare… Am spus-o şi în şedinţă, şi îmi doresc asta – formulele clare să repartizeze banii, nu plenurile de Consiliu Judeţean!”

comments

comments




Leave a Reply

avatar