full screen background image

Mii de vizitatori la subunităţile ISU din judeţ (foto)

Mii de vizitatori au călcat, astăzi, pragul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava, atât la sediul din muncipiul reşedinţă de judeţ, cât şi la subunităţile din teritoriu (Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Solca, Siret, Vicovu de Sus, Poiana Stampei şi Dolhasca).

Cei mici şi cei mari, deopotrivă, au asistat la prezentarea tehnicii de intervenţie şi a procedurilor de salvare a persoanelor în situaţii de protecţie civilă (de sub dărâmături, alunecări de teren, inundaţii şi altele).

De asemenea, li s-au distribuit materiale de informare şi educaţie preventivă a populaţiei.

Nu în ultimul rând, s-au bucurat de “prestaţia” lui Olly, câinele pompier de căutare/salvare şi de exerciţiile demonstrative cu tehnici de descarcerare din autovehicule.

La 28 februarie, sărbătorim Ziua Protecţiei Civile din România, dată la care Regele Carol al II-lea semna Înaltul Decret Regal din 1930, publicat la 23 martie 1933 în Monitorul Oficial al României ca Regulamentul Apărării Pasive contra Atacurilor Aeriene.

Momentul este considerat drept actul de naştere al Protecţiei Civile, instituţie care, iniţial, purta denumirea de „Apărare Pasivă”. În timp, conceptul de protecţie civilă a evoluat foarte mult, de la nevoia de a apăra populaţia de efectele bombardamentelor, la un mecanism care să facă faţă numeroaselor provocări generate de situaţiile de urgenţă.

Din anul 2004, activitatea de protecţie civilă se desfăşoară la nivel naţional în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, iar la nivelul judeţului nostru în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” – Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar