full screen background image

Artistul popular rădăuţean Florin Bejinari, la Târgul de Turism de la Bergamo

Artistul popular Florin Bejinari din Rădăuți, s-a întors recent de la Târgul de Turism ”Agri Travel & Slow Travel Expo”, care s-a desfășurat în perioada 17 – 19 februarie, la Bergamo în Italia, unde s-a mers pe ideea “unei vacanțe de vis în Bucovina, destinaţie de poveste aflată la doar două ore de zbor de Italia”.
România a participat pentru prima dată la acest târg și a fost reprezentată de Bucovina.

În cadrul târgului, au fost prezentate o serie de proiecte desfășurate în Bucovina, respectiv ”Vacanță în Bucovina”, ”Paștele în Bucovina”, ”Hora bucovineană” și ”Turismul activ în Bucovina”.

Au mai participat artiști din țări din America Centrală, Europa, Asia, fiecare țară venind cu oferta sa turistică, reprezentativă.

Meşterii populari ai Bucovinei au prezentat obiceiurile, tradițiile, preparatele culinare specifice.

În cele patru zile de desfășurare a târgului din Bergamo, au avut loc demonstrații de pictură pe ouă, dar și prezentarea ceramicii de Marginea, care i-au încântat pe cei care au vizitat standul românesc.

Anul 2017 este Anul Internațional al Turismului Sustenabil, aflat sub egida ONU.

Florin Bejinari s-a prezentat cu o serie de lucrări realizate împreună cu Maricica, soția sa, lucrări reprezentând pictură religioasă pe ou și pictură naivă, foarte bine primite de vizitatorii italieni, ca și ceramica neagră de Marginea.

Standul României a fost vizitat și de Excelența sa consulul general al României din Milano, Adrian Georgescu, care s-a arătat foarte impresionat de arta rădăuţeanului.

Florin Bejinari a vorbit despre toate acestea la VIVA FM Rădăuți.

Proiectul a fost desfășurat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul de Informare Turistică.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat că standul Bucovinei de la Bergamo a fost vizitat de peste 5.000 de persoane.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

comments

comments




Leave a Reply

avatar