full screen background image

Un cetăţean român se află INTERNAT în stare critică în urma incidentului din Londra

Ministerul Afacerilor Externe informează că un cetăţean român se află internat la Spitalul King`s College din Londra, în stare critică, el fiind rănit în incidentul din Bellingham, în care un şofer a accident, se pare intenţionat, mai multe persoane, anunță News.ro.

Un reprezentant al ambasadei române în Marea Britanie a mers la spitalul respectiv pentru a oferi asistenţă consulară românului rănit şi pentru a verifica dacă mai sunt români afectaţi de acest incident.

”Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice române au efectuat demersuri pentru notificarea familiei cetăţeanului român. Misiunea diplomatică rămâne în legătură cu autorităţile locale si cu unitatea medicală în care au fost internaţi răniţii, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară în funcţie de necesităţi”, mai precizează sursa citată.

Ambasada României la Londra monitorizează situația, fiind pregătită să acorde asistență consulară, indică Ministerul Afacerilor Externe.

Un bărbat a fost arestat duminică dimineața, fiind bănuit de șofat periculos și în stare de ebrietate, după ce a rănit cinci persoane în sud-estul Londrei, a anunțat poliția, potrivit DPA.

Poliția metropolitană a transmis că mașina condusă de bărbat a lovit mai mulți trecători înainte de a se izbi de un zid în zona Bellingham.

Patru bărbați și o femeie, cu vârste între 25 și 46 de ani, au primit îngrijiri medicale ca urmare a rănilor suferite. Trei persoane sunt în stare critică. Șoferul a fost tratat pentru o rană la cap, a anunțat poliția.

Potrivit Xinhua, incidentul a fost “un accident de trafic, neavând legătură cu terorismul”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar