full screen background image

Ajutor financiar excepţional, de 500 de lei pe an, pentru copiii aflaţi în situaţii de risc

Consiliul Local Suceava a aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea de prestaţii financiare excepţionale.

Valoarea maximă a acestora este de 500 de lei şi se acordă, la cerere, o singură dată pe durata unui an calendaristic, pe baza unei anchetei sociale şi a documentelor justificative privind componenţa familiei, veniturile realizate, bunurile deţinute, situaţia medicală, cât şi altor acte care demonstrează situaţia de nevoie în care se află solicitantul.

Conform actului normativ al aleşilor municipali, beneficiarii sprijinul financiar excepţional sunt, cu prioritate, copiii cu probleme medicale „care presupun cheltuieli pe care familiile nu le pot acoperi din veniturile proprii”.

Au parte de asemenea, de ajutorul în bani, minorii în dificultate din cauza lipsei unor reprezentanţi legali şi care, până la luarea unei măsuri de ocrotire se află în întreţinerea unei familii substitut sau a familiei extinse, dar şi copiii aflaţi în situaţii de risc, proveniţi din familii cu o situaţie financiară precare, în care nul dintre opriţi sau reprezentaţii legali au probleme grave de sănătate.

Prestaţia financiară excepţională de 500 de lei pe an este acordată în cazul copiilor care, ca urmare a condiţiilor din familie, pot fi expuşi abandonului şcolar, precum şi al celor care pot fi scoşi din mediul familial, tocmai din cauza situaţiei de risc în care respectiva familie se găseşte.

În cele din urmă, ajutorul financiar poate fi aprobat pentru copiii din familii ale căror locuinţă prezintă o stare avansată de degradare şi care face locuirea dificilă sau chiar imposibilă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar