full screen background image

Lemn transportat cu documente false, confiscat în Arbore

Miercuri, la ora 15.30, o patrulă din cadrul Poliției orașului Solca a identificat, staționată în afara părții carosabile a DC 178 din comuna Arbore, o autoutilitară încărcată cu material lemnos.

Maşina era condusă de un bărbat, de 38 de ani, din comuna Sucevița.

Cu ocazia verificării documentelor de proveniență a materialului lemnos, polițiștii au constatat faptul că avizul primar de însoțire prezenta o modificare vizibilă la data emiterii.

În urma verificărilor efectuate în aplicația informatică, polițiștii au stabilit faptul că avizul emis de Ocolul Silvic Marginea, pentru cantitatea de 3 mc lemn rotund de esență fag, figurează ca fiind emis la data de 21 februarie 2017, ora 09.23, cu termen de valabilitate până la ora 19.00.

Materialul lemnos a fost inventariat de reprezentanții Ocolului Silvic Solca, care au stabilit faptul că bărbatul transporta ilegal cantitatea de 2,79 mc lemn de foc de esență fag.

În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a conducătorului auto și confiscarea materialului lemnos, în valoare de 446 de lei, ce a fost predat în custodie Ocolului Silvic Solca.

Totodată, întrucât avizul de însoțire a materialului lemnos prezenta suspiciuni de falsificare a datelor prin suprascriere, fapt recunoscut de conducătorul auto, în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,fals material în înscrisuri oficiale” și ,,uz de fals”, ce va fi soluționat procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar