full screen background image

Antrenorul Bucovinei Rădăuţi, Iulian Ionesi, se gândeşte deja la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a

CSM Bucovina Rădăuţi este liderul de necontestat al Ligii a IV-a de fotbal din judeţul Suceava, cu 44 de puncte obţinute în 13 meciuri, în turul campionatului.

Rădăuţenii au obţinut 11 victorii şi două egaluri, având un avans de 5 puncte faţă de ocupanta locului doi, Progresul Frătăuţii Vechi.

Invitat în emisiunea “Faţă în faţă”, realizată de Marius Cocoş la VIVA FM Rădăuţi, Iulian Ionesi, antrenor şi jucător al echipei de fotbal CSM Bucovina Rădăuţi, a dat amănunte despre modul cum va fi abordat returul:

“Nu vor fi probleme, cred eu, cu câştigarea campionatului. Mai ales că, în această iarnă, am început pregătirea la jumătatea lunii ianuarie, am făcut chiar şi un cantonament pe plan local. Deci, o lună şi jumătate de pregătire foarte bună, am susţinut şi câteva meciuri amicale. Acum, acest baraj pentru promovare care va fi ne face să tratăm şi cu mai multă seriozitate partea a doua a campionatului. Dacă am fi promovat direct, nu-mi făceam niciun fel de probleme. Barajul cu campioana unui alt judeţ va fi o dublă manşă de “care pe care”.

Anul trecut, Iulian Ionesi a avut o experienţă neplăcută, pierzând cu Şomuz Fălticeni barajul de promovare în Liga a III-a. Acest lucru îl face să fie ceva mai precaut, în ceea ce priveşte barajul pe care, cel mai probabil, Bucovina Rădăuţi îl va susţine la finalul campionatului:

“Lucrurile trebuie luate de la început. Un campionat, o provare se pregăteşte şi se câştigă din luna august a anului precedent. Şi din punct de vedere organizatoric, trebuie urmaţi anumiţi paşi, ca la baraj să fie mult mai simplu. O pregătire bună, un lot de jucători competitiv, posturile completate cu foarte mare atenţie, este mult mai uşor ulterior.”

Ionesi a vorbit şi despre lotul cu care va aborda partea a doua a campionatului:

“În mare parte, lotul de jucători e cam acelaşi cu care am început campionatul. Îl avem portar pe Pruteanu Valentin şi în proporţie de 99% am perfectat transferul lui Puianu Ionuţ, un copil care a fost la Bucovina Pojorâta, are şi meciuri la nivelul ligii secunde. Fundaşi îi avem pe Alexandru Andrei, Vitu Vasile (căpitanul echipei), Vişinari Stejărel şi Antonesei Florin (2 copii care au jucat şi la Sporting Suceava, în liga a treia). Am mai adus un rădăuţean, care în tur a jucat la Putna. La mijloc, ne bazăm pe Julei Eduard, Păsăilă Marius, Ionuţ Mihai, acum am adus şi cea de-a treia achiziţie, Bandi Eduard. Un băiat extraordinar, cu o poveste de viaţă ceva mai specială. Ar fi fost un forbalist excepţional, dar la 22 de ani s-a hotărât să se lase de fotbal şi să plece la mănăstire. A fost internaţional de tineret, a jucat la Rapid Bucureşti, avându-l antrenor pe Mircea Lucescu, apoi a plecat la Sheriff Tiraspol. A jucat acolo un an, a primit o ofertă concretă de la TSKA Moscova, dar a hotărât să se lase, să se călugărească. Acum, la 34 de ani, s-a reîntors de la mănăstire şi am reuşit să-l aducem la noi, e un mare câştig. Îi mai avem pe Zaremba Tudor, Stoian Ionel… Şi aş mai fi şi eu, cât mai pot… Avem în lot şi câţiva copii foarte talentaţi – Tironeac Dănuţ, Tofan Marius şi Paşcaniuc Costel. Cam pe asta ne bazăm în retur, încercăm să îmbinăm experienţa cu tinereţea, să facem un climat pentru a ajunge în vară la o promovare mult dorită.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar