full screen background image

Liderii PSD se reunesc pentru a valida noile propuneri la Justiţie şi Mediul de afaceri

Liderii PSD se reunesc miercuri, de la ora 12.00, în cadrul şedinţei Comitetului Executiv Naţional, pentru a valida noile propuneri de miniştri la Justiţie şi Mediul de afaceri, social-democraţii urmând să decidă şi dacă îl vor sancţiona pe primarul din Iaşi, Mihai Chirica, în urma atacurilor lansate de acesta la adresa lui Liviu Dragnea.

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD va avea loc la ora 12.00, la Palatul Parlamentului, existând posibilitatea ca ea să fie precedată de o şedinţă a coaliţiei de guvernare PSD – ALDE, în care se vor face propunerile la Justiţie şi Mediul de afaceri.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică, la România TV, că viitorul ministru al Justiţiei trebuie numit săptămâna viitoare şi că miercuri va fi discutat numele succesorului lui Florin Iordache în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare.

”Săptămâna viitoare trebuie să stabilim aceste două nominalizări (ministrul Justiţiei şi ministrul IMM-urilor – n. red.). Să fie aprobate în structurile politice ale coaliţiei şi trimise la Cotroceni pentru a fi aprobate de preşedintele Iohannis. Am vorbit cu Sorin Grindeanu în seara asta, după emisiune îi voi suna pe Călin Popescu Tăriceanu şi pe Daniel Constantin. Miercuri avem şedinţa coaliţiei, o să discutăm despre aceste propuneri, poate tot miercuri în structurile politice ale celor două partide le şi aprobăm. Prim-ministrul s-a gândit la unele variante, noi ne-am gândit la unele variante”, a declarat Dragnea.

El nu a dorit să afirme dacă la Ministerul Justiţiei este mai bine să fie numit un om politic sau nu.

Liderul social-democraţilor a mai spus că, în cadrul şedinţei de miercuri, se va discuta dacă va fi reorganizat Guvernul: „Până la ora asta nu (va fi reorganizat – n.r.), există o oarecare rezervă din partea premierului”, a completat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Rectorul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Tudorel Toader, fost judecător la Curtea Constituţională, este luat în calcul pentru a prelua postul de ministru al Justiţiei, rămas vacant după demisia lui Florin Iordache.

Surse din cadrul universităţii ieşene au declarat, marţi seară, pentru News.ro, că rectorul Universităţii “Alexandru Cuza din Iaşi”, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ar urma să fie propus de către premierul Sorin Grindeanu pentru funcţia de ministru al Justiţiei.

Tudorel Toader are susţinerea premierului Sorin Grindeanu, iar numele rectorului ieşean va fi înaintat preşedintelui Klaus Iohannis pentru portofoliul de la Justiţie, au precizat aceleaşi surse.

În ceea ce priveşte situaţia lui Mihai Chirica, liderul PSD a spus că partidul va lua miercuri o decizie înţeleaptă, dar “fermă”.

news.ro

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza