full screen background image

SUA: Cel puţin 11 centre evreieşti evacuate după ce au primit ameninţări cu bombă

Autorităţile americane au anunţat evacuarea a 11 centre evreieşti din întreaga ţară, care au primit ameninţări cu bombă. Casa Albă a reacţionat imediat, denunţând aceste ameninţări, care nu sunt însă primele incidente antisemite după învestirea lui Donald Trump. Retorica promovată de preşedinte a reprezentat un adevărat impuls pentru extrema-dreaptă din Statele Unite, transmite France Presse.

În ultima lună, autorităţile americane şi canadiene au evacuat 64 de centre evreieşti în urma unor ameninţări asemănătoare, fiind vorba de 54 de centre ale comunităţii evreieşti din Statele Unite.

Aceste ameninţări s-au dovedit de fiecare dată că sunt false.

FBI a lansat o investigaţie în acest sens împreună cu Departamentul de Justiţie.

Între timp, presa locală susţine că peste 100 de pietre funerare au fost doborâte la un cimitir evreiesc din localitatea St. Louis din Missouri.

”În ultimul weekend, mai multe persoane necunoscute au doborât mai multe pietre funerare din cimitir”, a declarat un reprezentant al poliţiei.

Casa Albă a reacţionat în urma acestor incidente, precizând că asemenea acte de violenţă nu îşi găsesc locul în Statele Unite.

”Preşedintele a fost extrem de clar că asemenea acţiuni sunt inacceptabile”, a declarat un oficial de rang înalt din administraţia Trump.

news.ro

comments

comments




Leave a Reply

avatar