full screen background image

În premieră la Suceava, ateliere despre relaţia sănătoasă dintre copii şi părinţi

Echipa Clinicii ALIAT Suceava participă la Săptămâna PSI pentru părinţi cu un complex program tematic în psihoterapia de parenting

“Săptămâna PSI pentru părinţi”, dedicată discutării celor mai bune strategii prin care părinții își pot însoți copiii în calea spre maturizarea afectivă, cognitivă și spirituală, vine în premieră şi la Suceava, în perioada 21-23 februarie.

În cadrul unor ateliere intitulate Copil fericit – adult fericit, Cum cresc copiii când unul sau ambii părinți sunt dependenți de alcool, respectiv Părinte “cool” vs. Părinte “clasic”, echipa Clinicii ALIAT Suceava, condusă de psihoterapeutul Alina Ciupercovici (foto), va aşeza pe agenda publică cele mai noi abordări de parenting din perspectiva construirii unei relaţii autentice şi armonioase între copil şi părinte.

“Stilul parental îşi pune amprenta profund în dezvoltare, fiind una din influenţele majore asupra stării de bine a copilului. Tipul acesta de ateliere reprezintă un eveniment în premieră în judeţul Suceava.  Parentingul este o zonă în care nu se vorbeşte aproape deloc despre ce implicaţii au dependenţele asupra copiilor. Nici despre parentificare, adică ce responsabilitați preiau copiii in locul părinților lor, nu prea se vorbeşte în România. Actualmente sunt foarte multe trenduri de clarificat legat de ce este o modă şi ce este necesar şi sănătos pentru un copil în relaţie cu părinţii. Cum înțelege fiecare părinte calea cea mai bună de a se apropia de copilul său, echilibrul între stilurile parentale sau cum înțelegem procesele familiale care ne influenţează cel mai puternic, iată câteva dintre temele pe care echipa ALIAT Suceava le va adresa, sperăm ca o provocare reală pentru public, în cadrul Săptămânii PSI pentru părinţi“, declară psihoterapeutul Alina Ciupercovici, managerul Clinicilor Rezidenţiale ALIAT Suceava şi ALIAT Dorna Arini.

PROGRAM SUCEAVA – Librăria Cărtureşti

21 februarie (marţi) – ora 18.30
1. Copil fericit – adult fericit
Invitat: Alina Ciupercovici

22 februarie (miercuri) – ora 18.30
2. Cum cresc copiii când unul sau ambii părinți sunt dependenți de alcool
Invitat: Dana Macoveiciuc

23 februarie (joi) – ora 18.30
3. Parinte “cool” vs. Parinte “classic”
Invitați: Marinela Groza, Andreea Panait, Alina Ciupercovici

Intrarea este liberă.

Ediția din acest an a “Săptămânii PSI pentru părinți”, organizată de Editura Trei, invită publicul în 7 orașe din țară la o serie de ateliere susţinute de psihologi și psihoterapeuți, specialiști în educație și în parenting, care vor discuta despre cele mai eficiente metode pentru a avea un copil creativ, echilibrat emoțional, stăpân pe sine și în stare să facă față provocărilor, dar și eșecurilor inevitabile din viața sa.

Atelierele PSI vor începe de la orele 18.30 și se desfăşoară în perioada 20-26 februarie 2017, în librăriile Cărturești din București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, Suceava și Arad.

Alina Ciupercovici este psihoterapeut si formator, manager al Clinicilor de Tratament Ambulatoriu şi Rezidenţial ALIAT din Suceava şi Coordonator Regional ALIAT (Alianţa pentru Lupta Împotriva Adicţiilor şi Toxicomaniilor) România.

Clinica ALIAT Suceava este organizată în regim ambulatoriu și în regim rezidențial, fiind un exemplu de bune practici europene în domeniu cu potenţial de dezvoltare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar