full screen background image

ALDE Suceava solicită desfăşurarea unui Congres Extraordinar al formaţiunii

În cursul zilei de joi, 16 februarie, a avut loc şedinţa Biroului Politic Teritorial al ALDE Suceava.

Respectând Statul ALDE, Biroul Politic Teritorial, din care fac parte toţi aleşii locali, parlamentarii şi preşedinţii de organizaţii locale, a propus şi a votat în unanimitate propunerea de organizare a unui Congres Extraordinar al ALDE, în termen de 30 de zile.

Ulterior, Delegaţia Permanentă a luat act de hotărârea Biroului Politic Teritorial, a supus-o dezbaterii şi aprobării, urmând să fie informată conducerea centrală a partidului despre hotarârea Organizaţiei Judeţene ALDE Suceava, de a susţine desfăşurarea unui Congres Extraordinar.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene ALDE Suceava, deputatul Ştefan Alexandru Băişanu, consideră că organizarea unui Congres Extraordinar este un demers oportun şi necesar:

“Sunt convins că acest Congres va regla mult în bine mecanismele de conducere, organizare şi funcţionare de la toate nivelurile partidului.

România şi societatea românească trec printr-o perioadă de criză, iar una din soluţiile de rezolvare stă în dialog, într-o mai bună comunicare. Acest Congres Extraordinar este un excelent prilej de a pune în dezbatere problemele actuale din societate şi cred cu tărie că vor fi indentificate şi soluţii.

Într-o perioadă foarte scurtă de timp, am trecut prin două examene electorale extrem de dificile şi am demonstrat că la Suceava se poate face performanţă electorală.

Totuşi, cred că dacă am fi corectat la timp unele deficienţe de ordin organizatoric de la alegerile locale, altul ar fi fost rezultatul acestor alegeri şi implicit o altă configuraţie politică din CJ şi din mai multe consilii locale.

Deja am dat startul unei mai bune organizări la nivelul tuturor organizaţiilor locale din judeţ, nu numai din raţiuni exclusiv politice.

Această reorganizare îi implică şi mai mult pe aleşii locali ai ALDE din fiecare comunitate locală, de a fi mult mai aproape de cetăţeni şi de nevoile lor, pentru că vrem să vrem să ne îndeplinim angajamentele luate şi, nu în ultimul rând, de a respecta votul fiecărui cetăţean.

Ţin să reafirm că ALDE este un partid deschis care oferă şi primeşte valoare şi aştept să ni se alăture toţi cei care au idei şi soluţii pentru o guvernare performantă şi eficientă în folosul tuturor cetăţenilor din Suceava şi din România.”

comments

comments


TAG


Leave a Reply

avatar