full screen background image

Parlament: Vot marți, în comisiile de buget, pe raportul referitor la rectificările bugetare din 2016

Comisiile parlamentare pentru buget-finanțe vor vota marți raportul privind concluziile anchetei referitoare la cele două rectificări bugetare de anul trecut, a anunțat luni Leonardo Badea, președintele comisiei de resort de la Camera Deputaților.

“Personalul nostru tehnic a trecut într-o schiță de raport esența a ceea ce noi am discutat în cadrul acestei comisii. Veți primi această schiță de raport acum și dorim ca mâine, pentru că până pe 15 februarie trebuie să depunem raportul, (…) să ne reîntâlnim și să votăm raportul cu observațiile pe care membrii comisiilor doresc să le facă. Raportul a dorit să fie o prezentare tehnică a cifrelor care s-au prezentat aici și prin acel raport se oferă răspuns la cele 17 întrebări care au fost transmise pe adresa comisiilor reunite”, le-a transmis Badea colegilor parlamentari, în cadrul ședinței de luni.

El a subliniat că datele care au fost cuprinse în raport au fost deja făcute publice de Curtea de Conturi și de alte instituții.

Potrivit președintelui Comisiei de buget a Senatului, Viorel Arcaș, s-au constatat contradicții între raportul Curții de Conturi și poziția fostului premier Cioloș și a fostului ministru de Finanțe Anca Dragu.

“Cele mai mari contradicții sunt între raportul Curții de Conturi și poziția fostului premier și ministrului de Finanțe, Dragu și Cioloș. (..) O să vedem mâine. Probabil că mult mai reale sunt pozițiile exprimate de Curtea de Conturi. (…) Am vorbit despre niște estimări care, categoric, că s-au făcut greșit, fiindcă să faci o rectificare pozitivă din moment ce nu s-au realizat nici veniturile, nici cheltuielile, plus că am ajuns la a doua rectificare pe același date, cu nerealizările și mai mari, și au făcut-o tot pozitivă. E clar că sunt niște estimări greșite. (…) Noi prezentăm raportul la Birourile permanente reunite, ele au și hotărât să facem această anchetă. Avem și niște recomandări aici pentru viitor pentru cei care gestionează bugetul. Cred că ar trebui mai multă seriozitate și atenție la aceste rectificări, bazându-te pe asemenea cifre”, a afirmat Arcaș.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar