full screen background image

Petru Carcalete, consilier local Rădăuţi: “Vom avea un buget bun, în ceea ce priveşte investiţiile!”

Bugetul municipiului Rădăuți nu a fost încă definitivat, iar consilierii locali nu sunt la curent deocamdată cu prevederile acestuia și modul în care vor fi alocate sumele de bani pentru anul 2017.

La VIVA FM Rădăuți, în emisiunea “Față în Față”, consilierul ALDE, Petru Carcalete, a vorbit în termeni optimiști despre acest buget.

Pentru că, în primul rând, trebuie asigurată funcționarea, și apoi dezvoltarea, profesorul Carcalete a spus că va fi un buget bun în ceea ce privește investițiile, lucru pe care l-a dedus și din discuțiile avute la biroul contabilitate al Primăriei rădăuțene.

În ceea ce privește asfaltările din ultima perioadă a anului trecut din municipiul Rădăuți, consilierul local Petru Carcalete a afirmat că nu s-au adăugat cu această ocazie kilometri asfaltați, ci s-au reparat cei care fuseseră asfaltați și au necesitat lucrări de întreținere.

Consilierul ALDE recunoaște meritele primarului PSD Nistor Tătar la capitolul reparații drumuri și a afirmat, la VIVA FM, că se vede în Rădăuți că se efectuează o asfaltare reală, iar Rădăuțiul este pe cale să capete un aspect îngrijit și din acest punct de vedere.

Este prevăzută asfaltarea a foarte multor drumuri în municipiul Rădăuți în viitorul apropiat, adică imediat ce vremea va permite desfășurarea lucrărilor.

Consilierul Petru Carcalete nu a dorit să facă nicio apreciere în ceea ce privește componența actualului Consiliu Local al municipiului Rădăuți și nici în legătură cu competențele acestuia, ci a admis că unii consilieri ar trebui să se documenteze mult mai mult în ce privește materialele de ședință și subiectele care trebuie discutate.

Deși există opoziție, nu au fost probleme stringente și benefice ale municipiului care să nu fi fost votate.

Consilierul ALDE remarcă unele probleme de ordin juridic asupra cărora planează suspiciuni ale consilierilor ALDE în ceea ce privește votul și s-a referit la trecerea unor bunuri din domeniul statului în domeniul Unității Administrativ Teritoriale.

Petru Carcalete face precizarea că statul român este proprietarul acelor bunuri, iar în materialele de ședință, consilierilor li se cere să ateste că respectivul bun este al UAT.

Conform Cărții Funciare unde se precizează că bunul respectiv este al statului, acest lucru este ilegal.

Soluția pe care consilierul ALDE o propune, este aceea de a vota toți consilierii că vor să preia acele bunuri, după care Guvernul României să vină cu o hotărâre în care să confirme că este de acord.

Un alt motiv de controverse în consiliul local este în momentul în care apar proiecte de hotărâre în legătură cu construirea de blocuri în cartierele de case, o problemă delicată în municipiul Rădăuți.

În ultima ședință a Consiliului Local s-a aprobat construirea a două blocuri pe strada Horea, însă consilierii au votat ”pentru” întrucât exista o hotărâre a vechiului consiliu local.

Consilierul Petru Carcalete propune ca să nu se mai voteze astfel de proiecte, mai ales că unii dintre cei care construiesc aceste blocuri nu respectă planul inițial și vin cu tot felul de subterfugii prin care încalcă legea și adaugă etaje în plus sau locuri de parcare, nerespectând Planul Urbanistic General.

Doina CRAIU

VIVA FM Rădăuţi

 

comments

comments




Leave a Reply

avatar