full screen background image

Ermal Meta a câştigat categoria “cover” cu piesa “Amara terra mia”

Ermal Meta a câştigat categoria “cover” cu piesa “Amara terra mia” A treia zi a festivalului cântecului italian a adus pe scena Teatrului Ariston din Sanremo multe emoţii, deoarece s-au interpretat cele mai cunoscute melodii din istoria muzicii italiene în cadrul categoriei “cover”. Fiecare piesă a venit cu o emoţie specială şi momente autetntice de divertisment, relatează jurnaliştii Ileana Popovici şi Marian Mocanu. Au fost aplauze la scenă deschisă, iar reprezentanţii presei au decis câştigătorii. Pe podium au urcat Marco Masini, Paola Turci, iar Ermal Meta a câştigat categoria cu piesa “Amara terra mia”. A fost o interpretare apreciată de toată presa, inclusiv jurnaliştii români optând pentru acest artist. Ziarul “Il Secolo XIX” din Genova a titrat astăzi: “La Sanremo câştigă la categoria cover Ermal Meta cu emoţionanta “Amara terra mia” (pământul meu amar) de o intensitate deosebită, este urmat de energia lui Paola Turci şi de pumnul în stomac al lui Marco Masini”.

Cine este Ermal Meta?

Ermal Metal: “Lansez mesajul meu celor care se simt abandonaţi” A avut nevoie de 11 ani dar în sfârşit şi-a câştigat locul lui între vedetele muzicii italiene. În anul 2006 se afla printre tinerii cu formaţia “Ameba 4”, în anul 2010 în categoria “Nuoua generatie”, cu grupul “La Fame di Camilla”. Anul trecut a cântat melodia “Oddio le favole” (Urăsc poveştile), care deşi nu a câştigat a făcut o figură frumoasă, si l-a convins pe Carlo Conti să-l promoveze ca și cantautor. În ultimii ani Meta a devenit unul dintre cei mai buni compozitori din Italia şi a creat melodii pentru Mengoni, Renga, Emma, si Francesca Michielin.

“Vietato morire” ( Este interzis să mori) este o melodie care pe o linie pop povesteşte o istorie autobiografică. Ermal povestise deja istoria copilăriei sale dificile cu ajutorul melodiei “Lettera a mio padre” (Scrisoare pentru tatăl meu), “Aş dori ca această melodie să fie un stimul – a spus Ermal – pentru tinerii care astăzi trăiesc în situaţii dificile. Misiunea mea este de a spune tuturor că nu sunt singuri, că nu sunt abandonaţi”. Această melodie este şi titlul viitorului album care va apărea pe data de 10 februarie şi va conţine şi “Umano”, albumul precedent. “Doream să subliniez, – spune Ermal – că există o continuitate în muzica mea, pentru ai ajuta pe cei care vor să mă cunoască.” În trecut Ermal a scris melodii pentru mulţi cântăreţi de succes. De exemplu melodia “Straordinario” cântată de Chiara, “Qualunque vita è straordinaria” a lui Giusy Ferreri, ”Big Boy” a lui Sergio Sylvestre, “Parlerò d’amore” a lui Alice sau “Una strada infinita” a lui Eloide. Ermal are 35 de ani şi e născut în Albania dar trăieşte în Italia de mai bine de douăzeci de ani.

Artistul pop britanic, Mika, adoptat de Italia, aşa cum a afirmat în faţa publicului, a oferit câteva momente apreciate şi aplaudate de spectatori. La început a purtat un “dialog” cu orchestra trecând prin mai multe genuri muzicale. Acesta a spus că muzica poate schimba lumea şi culoarea inimii. În finalul recitalului, artistul a adus un omagiu lui George Michael, punctând personalitatea artistică a cântăreţului, numindu-l un geniu al muzicii pop. Mika a cântat pe scena de la Sanremo piesa “Jesus to a Child”.

Au urmat pe scenă, ca invitate speciale Anouchka Delon, fata actorului Alain Delon şi Annabelle Belmondo, nepoata cunoscutului actor francez Jean-Paul Belmondo. Cele două au vorbit cu Carlo Conti despre legăturile cu Italia şi au fredonat două dintre cele mai cunoscute refrene muzicale italiene.

În finalul serii Laura Pergolizzi, cunoscută sub numele de LP, a fost primită cu braţele deschise de spectatorii aflaţi la Teatrul Ariston. Artista care a compus pentru Cher, Rihanna sau Christina Aguilera, a interpretat hitul “Lost on you”, apoi piesa “Other people”. În această seară continua competiţia, iar printre invitaţii speciali îi amintim pe cei de la compania acrobatică Kitonb, actorul Luca Zingaretti, dj-ul şi producătorul Robin Schulz sau artista Virginia Raffaele.

Corespondenţă din Sanremo, Italia, de la Marian Mocanu şi Ileana Popovici

comments

comments




Leave a Reply

avatar