full screen background image

Dodon a asigurat că nu va denunța Acordul de Asociere cu UE

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut joi, 9 februarie, o întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, informează vineri Radio Chișinău.

Potrivit unui comunicat al Ambasadei SUA, cei doi au discutat despre vizitele pe care președintele moldovean le-a efectuat recent la Moscova și Bruxelles, prilej cu care Igor Dodon l-a asigurat pe ambasadorul american că nu intenționează să inițieze procedura de denunțare a Acordului de Asociere cu UE.

În timpul vizitei sale la Moscova, Igor Dodon declara că nu exclude posibilitatea ca după alegerile din 2018 poziția majorității parlamentare, adică a Partidului Socialiștilor, să fie una de denunțare a Acordului de Asociere cu UE, iar el, ca șef al statului, o va susține.

La rândul său, ambasadorul James Pettit i-a mulțumit lui Igor Dodon pentru “contribuția la abordarea unitară a procesului de reglementare a diferendului transnistrean în format 5+2”. De asemenea, James Pettit a reafirmat respectul SUA pentru neutralitatea Republicii Moldova, subliniind totodată importanța cooperării bilaterale în modernizarea forțelor armate ale Republicii Moldova.

Igor Dodon a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj despre această întrevedere, în care informează succint că în cadrul discuțiilor a avut loc un schimb de opinii privind situația socio-politică din Republica Moldova, precum și cu privire la perspectivele de extindere și aprofundare a colaborării bilaterale. Totodată, Dodon subliniază că l-a felicitat pe ambasadorul Pettit cu prilejul a 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre SUA și Republica Moldova.

Agerpres

comments

comments




Leave a Reply

avatar