full screen background image

Perchezițiile din București, în legătură cu insolvența clubului Dinamo

UPDATE ORA 11.10 Perchezițiile care se desfășoară joi în București și Ilfov, la sediul unei societăți de avocatură, al unei societăți de insolvență și la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvență, au legătură cu reorganizarea clubului Dinamo.

”În cursul zilei de 9.01.2017, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, împreună cu lucrători de poliție din cadrul IGPR — DICE, efectuează trei percheziții domiciliare în municipiul București și județul Ilfov, la sediul unei societăți de avocatură, al unei societăți de insolvență și la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvență, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de bancrută frauduloasă și bancrută simplă”, informează Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieșit că, în cadrul procedurii de insolvență a societății Dinamo 1948 SA, în momentul în care a fost întocmit planul de reorganizare, inventariere și evaluare a activelor aflate în patrimoniu, a fost ascunsă o parte din activele societății aflate în insolvență, calculate la valoarea contabilă netă de peste 18.498.000 lei, în scopul de a frauda creditorii societății.

ORA 9.59 IGPR: Percheziții la societăți de avocatură și insolvență, prejudiciu de peste 18.000.000 de lei

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, efectuează joi trei percheziții domiciliare, două în Capitală și una în județul Ilfov, la societăți de avocatură și de insolvență, bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 18.000.000 de lei, cu ocazia derulării unei proceduri de insolvență a unei societăți comerciale, a informat IGPR.

Perchezițiile se fac la sediul unei societăți de avocatură, al unei societăți de insolvență și la domiciliul reprezentantului unei firme de insolvență.

Potrivit IGPR, în acest dosar penal sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de bancrută simplă și bancrută frauduloasă, fapte prevăzute de art. 240 și art. 241 din Codul penal.

Din primele verificări a reieșit că, în perioada 2014 — 2016, cu ocazia deschiderii și derulării procedurii de insolvență și reorganizare judiciară a unei societăți comerciale din domeniul sportului, ar fi fost omise (ascunse) active, în valoare totală de 18.498.402 de lei, care astfel nu au fost cuprinse în planul de reorganizare, fiind prejudiciați creditorii societății, precizează sursa citată.

Cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar