full screen background image

Răscoală în PNL. Un grup de liberali cere schimbarea conducerii partidului

Un grup de liberali, semnatari au unui manifest, fac apel către BPN al PNL. Ei atrag atenția că în această situație de criză, PNL nu a putut acționa decât prin mișcări parlamentare sortite inevitabil eșecului.

Home
Stiri
Politica
Alegeri 2016
Economie
International
Magazin
Monden
Sport
Cultura
VOT

RĂSCOALĂ în PNL. Scrisoare internă: ALEGERI la toate nivelele
Vladimir Neagu / 08 feb 2017 / 08:07
Salveaza PDF Print Email Comentarii

Un grup de liberali, semnatari au unui manifest, fac apel către BPN al PNL. Ei atrag atenția că în această situație de criză, PNL nu a putut acționa decât prin mișcări parlamentare sortite inevitabil eșecului.

Iată scrisoarea liderilor PNL:

”Scrisoare deschisă adresată Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal

Stimați colegi, membri ai conducerii Partidului Național Liberal,

Mișcarea civică prin care societatea românească respinge în aceste zile practicile abuzive ale guvernului PSD ne obligă să evaluăm cu o tot mai mare îngrijorare capacitatea Partidului Național Liberal de a răspunde prin acțiuni politice eficiente, pe măsura așteptărilor și nevoilor concetățenilor noștri. Consecvenți în dorința noastră de a contribui la reconstrucția Partidului Național Liberal credem că avem datoria de a vă adresa în mod direct îndemnul de a face cât mai urgent pașii necesari pentru reconstrucția partidului nostru.

Așa cum am spus-o public în mod repetat, semnatarii manifestului “Liberali pentru viitorul României” nu își propun susținerea unui anumit candidat, ci doresc să contribuie la împlinirea unui proces mai profund de însănătoșire a partidului. Principiile noastre, așa cum le-am statuat în Manifest sunt în acord cu Statutul PNL, iar acțiunile noastre respectă cultura politică a liberalismului, precum și practicile normale într-un partid democratic.

Ne adresăm dumneavoastră acum și pe această cale deoarece simțim o puternică îngrijorare în rândul membrilor partidului nostru. Este o îngrijorare care sporește cu fiecare zi care trece fără ca baza partidului să primească mesaje clare din partea actualei noastre conduceri privind procesul de analiză și alegeri interne. Frământările din aceste zile sporesc gravitatea constatărilor privind capacitatea PNL de a reacționa atât în cazul crizei actuale cât și al previzibilelor crize viitoare. Numeroși membri ai partidului ne-au vorbit despre dorința de a-și aduce contribuția, prin idei și acțiuni, dar căile de comunicare între noi toți par să fie în plină descompunere.

În fața acestei situații credem că a devenit presantă nevoia de a lua câteva măsuri hotărâte:

Revenirea la practica statutară a convocării saptămânale a ședințelor BPN, începând chiar cu ziua de 13 februarie.
Adoptarea prin vot în cadrul BPN a pozițiilor politice ale partidului.
Dizolvarea oficială a Comisiei de Unificare a PNL, care în acest moment funcționează nestatutar. Credem că este urgentă dizolvarea sa, chiar în cadrul ședinței din 13 februarie.
Adoptarea prin vot, în urma unei analize veritabile în cadrul BPN, a unei declarații politice adresate electoratului, pentru a arăta că înțelegem semnificația sancțiunii electorale pe care am primit-o în 2016.
Adoptarea oficială și publică a deciziilor necesare pentru demararea procesului electoral intern: calendar, proceduri clare și transparente, constituirea Comisiei electorale centrale și a comisiilor județene.

Stimați colegi,

Credibilitatea noastră este în prezent încă mai afectată decât era înainte de alegeri. Protestul civic din aceste ultime zile nu face decât să ne sublinieze vinovăția și să arate că nu am reușit să comunicăm cu societatea tocmai într-un moment în care aceasta era, de fapt, pregătită și dornică să fie reprezentată printr-o forță politică responsabilă și competentă. Nu vom recupera încrederea românilor numai prin acțiuni parlamentare sortite inevitabil eșecului. Trebuie să dăm dovada voinței și capacității de a ne recompune.

Participarea directă a tuturor membrilor de partid în analiza internă și în alegerea liderilor este vitală. Fără colegii care formează baza partidului nu vom fi niciodată în situația de a reprezenta o contrapondere reală la politica PSD și a aliaților săi. Trebuie să avem încredere în colegii noștri, în opiniile și în votul lor.

Să nu uităm ceea ce președintele Iohannis a spus chiar astăzi: ”Democrația trebuie ținută vie, democrația trebuie apărată zi de zi, revigorată!”. Acest îndemn ne obligă, trebuie să-i înțelegem semnificația și să acționăm ca atare.

Societatea românească ne arată clar că își dorește transparență, onestitate, democrație și recunoașterea meritelor. Partidul Național Liberal nu va supraviețui decât dacă arată el însuși că poate să urmeze aceste principii. Societatea nu va crede niciodată că putem guverna în numele acestor valori dacă nu arătăm că le respectăm chiar în viața noastră de partid.

Vă cerem și așteptăm cu încredere decizia de a anunța ședința oficială a BPN precum și demararea dezbaterilor interne în partid, care să fie urmate de alegeri la toate nivelele”

Scrisoarea este semnată de următorii lideri PNL: Vasile Berci, Rares Buglea, Horia Cristian, Dorin Dobra, Traian Dobrinescu, Stelian Dolha, Paul Dumbraveanu, Florentina Gaspar, Virgil Guran, Alin Ignat, Nicolae Iacsa, Daniel Iane, Paul Ichim, Dragos Luchian, Ion Luchian, Olimpia Medaru, Octavian Motoc, Adrian Miuțescu, Diana Morar, Vlad Nistor, Adrian Simion, Dragomir Tomaseschi, Iustina Turnea, Lucia Varga, Daniela Zaharia, Radu Zlati.

DCnews.ro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar