full screen background image

Premierul Grindeanu, la discuții cu reprezentanți ai Ambasadei SUA și ai companiei Bell Helicopter

Palatul Victoriei va fi marți începând cu ora 10:30 gazda unor discuții importante atât la nivel politic cât și economic. Premierul Sorin Grindeanu și ministrul Economiei, Alexandru Petrescu, vor avea o întâlnire cu reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite la București, dar și ai companiei Bell Helicopter. Accesul presei în cadrul acestui eveniment a fost interzis.

Deși guvernul nu a anunțat public o agendă a subiectelor ce vor fi abordate în cadrul acestei întrevederi, cu siguranța temele economice vor avea un rol important. Gigantul american Bell Helicopter a semnat în noimbrie 2016 o înţelegere cu IAR Ghimbav pentru a discuta despre o potenţială colaborare. Americanii ar putea produce componente sau asambla la fabrica din Braşov elicopterul de atac Viper, dacă Guvernul va decide să cumpere acest aparat.

O altă tema care ar putea fi abordată în contextul acestei întâlniri este cea a ordonanței de urgență privind modificarea codurilor penale adoptată de guvern și abrogată ulterior ca urmare a protestelor, fiind cunoscut faptul că Ambasada SUA a avut o reacție dură pe acest subiect cerând guvernul să respecte statul de drept și lupta anticorupție.

b1.ro

comments

comments




Leave a Reply

avatar