full screen background image

Klaus Iohannis se adresează Parlamentului

Preşedintele Klaus Iohannis îşi prezintă mesajul în faţa deputaţilor şi senatorilor pe tema legislaţiei penale. Va fi un mesaj centrat pe situaţia creată de protestele intense din ultima săptămână din întreaga ţară şi diaspora. Este prima apariţe publică a preşedintelui Iohannis după abrogarea Ordonanţei 13. Premierul Sorin Grindeanu nu asistă la mesajul preşedintelui ţării.

Declaraţii Klaus Iohannis:

“Nu vă bateți joc de România, suntem într-o situație macroeconomică foarte bună. Nu puneți România în dificultate, păstrați trendul ascendent, creșterea economică. Sunt așteptări mari de la partenerii noștri internaționali. România e o țară stabilă, puternică în regiune. Am luptat, legiferat și guvernat timp de mulți ani în așa fel încât România să devină parte puternică din NATO, UE. Lumea are mari așteptări de la noi, să nu-i dezamăgim. Dacă PSD, care a creat această criză, nu o rezolvă urgent, voi convoca consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluțiile posibile.”

“Ce facem dragilor? Care sunt soluțiile care este marja de manevră pentru a ieși din acest impas? Retragerea OUG 13 și eventual demiterea chinuită a unui ministru este cu certitudine prea puțin. Alegeri anticipate, însă, sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluția? Păi în mod natural cel care a venit cu problema — PSD.”

Discursul președintelui Iohannis a fost întrerupt de mai multe ori de câțiva parlamentari din sală.

“Ați obosit deja? Ghinion!”, le-a transmis președintele Iohannis parlamentarilor.

“Președinții celor două Camere încearcă să acrediteze în spațiul public ideea că eu nu aș digera rezultatul votului și că eu aș încerca să fac ceva ca să întorc acest rezultat, afirmă în spațiul public că aș dori răsturnarea Guvernului legitim. Nu. Fals! Ați câștigat, acum guvernați și legiferați, dar nu oricum! România are nevoie de un Guvern puternic, nu de un Guvern care cu sfială execută ordinele de partid.”

De la începutul mandatului, Klaus Iohannis a adresat Parlamentului cinci mesaje: la 9 februarie 2015, la 22 iunie 2015, la 16 septembrie 2015, la 16 decembrie 2015 și la 22 februarie 2016.

STIRI.TVR.RO

comments

comments




Leave a Reply

avatar