full screen background image

USR nu va vota proiectul de buget pe 2017

Uniunea Salvați România (USR) nu va vota proiectul bugetului de stat pe 2017, deoarece consideră că acesta este “nerealist” și “împinge România într-o prăpastie bugetară majoră”, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al USR, deputatul Dan Barna.

“USR a depus 125 de amendamente. După dezbaterile care au avut loc în comisii, sâmbătă și duminică, sunt în măsură să vă spun că Uniunea Salvați România nu va vota acest buget. Este un buget care împinge România într-o prăpastie bugetară majoră”, a afirmat Barna, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

La rândul său, parlamentarul USR Claudiu Năsui a susținut că actualul proiect de buget “este unul din cele mai proaste pe care le-a avut România vreodată”.

“Este bazat pe o perspectivă de creștere total exagerată și, mai grav, de creștere care a fost modificată politic, o dată ce acest Guvern a venit la putere. Comisia Națională de Prognoză, care este organul statului însărcinat să facă această prognoză, (…) avea o creștere estimată de 4,3% care, după alegeri, s-a transformat în 5,2%, exact atât cât avea programat programul PSD și exact atât cât avea PSD nevoie ca să facă toate cheltuielile pe care și le-a propus. Aceste cheltuieli sunt subevaluate. Avem o subevaluare masivă a cheltuielilor pentru asistență socială, între 1,4 și 1,5 miliarde, avem cheltuieli cu dobânzile care sunt subevaluate. Ne referim aici la dobânzi contractuale pe care statul român e obligat să le plătească conform angajamentelor sale și avem avem o subestimare grosolană, de 1,5 miliarde, a contribuției României la UE”, a explicat Năsui.

Deputatul USR Cristian Ghinea a atras atenția asupra felului în care, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), se pot aloca bani “discreționar” către autoritățile locale.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar