full screen background image

Dacia recheamă în service 1.500 de mașini Logan şi Sandero

Constructorul auto Dacia, parte din grupul francez Renault, recheamă în service-urile din România 1.478 de unităţi Logan II şi Sandero II din cauza unor posibile probleme la sistemele de frânare şi la airbag-uri, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Primul lot rechemat este format din 754 unităţi Dacia Logan II şi Sandero II, care pot avea probleme la sistemul de frânare, din cauza etrierului de frână din partea dreapta faţă. Maşinile vor fi verificate în service şi, dacă este nevoie, compania va înlocui piesele defecte.

Durata operaţiunii este estimată să dureze între 20 şi 80 de minute, în funcţie de complexitate.

Al doilea lot este format din 724 de maşini Dacia Logan II, care ar putea avea probleme la airbag-uri. Compania va verifica această componentă şi va înlocui piesele cu probleme, dacă este nevoie. Durata operaţiunii este estimată la 50 de minute.

În plus, Renault recheamă în România un lot de 153 de modele Clio IV, care pot avea probleme la sistemul de frânare, tot din cauza etrierului de frână din partea dreapta faţă.

Dacia a fost anul trecut lider pe piaţa automobilelor noi din România, cu 27.597 unităţi înmatriculate, circa 29,1% din totalul înmatriculărilor de maşini noi, având un avans de 2,8% faţă de 2015.

Sursa: News.ro

comments

comments




Leave a Reply

avatar