full screen background image

Aproape 30 de străzi din Rădăuţi vor fi modernizate în acest an

Municipalitatea rădăuţeană a pregătit proiecte pentru modernizare a aproape 30 de străzi din localitate, respectiv două proiecte pentru a fi finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, fondurile urmând să fie folosite pentru modernizarea a aproximativ 22 de kilometri de străzi din Rădăuți.

Unul dintre proiecte are o valoare de 1,19 milioane de lei și presupune asfaltarea a 12 străzi, care în momentul de față sunt balastate. În cadrul acestui proiect sunt incluse străzile George Coșbuc, Ion Grămadă, Gheorghe Doja, Berăriei, Cucului, Mică, Podurilor, Pandurilor, Zorilor, Alexandru Odobescu, Vasile Conta și str. Îmbinată.

Un alt proiect, în valoare de 1,589 milioane de lei, a fost depus pentru modernizarea a 11 străzi care sunt asfaltate, respectiv o porțiune din str. Bogdan Vodă, precum și str. Gării, Spitalului, Teiului, Iraclie Porumbescu, Volovățului, Ioan Nistor, Dobrogeanu Gherea, Dumitrie Dan, Școlii Noi, și o porțiune din Piața Unirii.

“Pentru anul acesta intenționăm să alocăm fonduri și de la bugetul local pentru modernizarea unor străzi, respectiv Mihai Bodnar, Andronic Motrescu, Frâncei, Putnei, până la intersecția cu str. Horodnicului, și str. Bogdan Vodă, porțiunea de la herghelie și până la str. Hipodromului. În funcție de resursele financiare pe care le vom avea intenționăm și modernizarea străzii Abatorului. Tot pentru anul acesta vom aloca fonduri și pentru modernizarea trotuarelor de pe o parte a străzilor Gheorghe Lazăr, Daciei, Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri, Simion Băruțiu, Volovățului și Trandafirilor. Pentru aceste lucrări vor fi folosite fondurile de la bugetul local, atât cele de anul acesta, cât și din excedentul bugetar de anul trecut, în sumă de 7,3 milioane de lei.”, a declarat primarul de Rădăuţi, Nistor Tătar.

comments

comments




Leave a Reply

avatar