full screen background image

Trei orădeni arestaţi, după ce au fost prinşi, la Pojorâta, cu 9.000 de pachete cu ţigări de contrabandă

Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă ţigarete de contrabandă şi pentru tragerea la răspundere penală a acestor persoane. Astfel, în urma unei acţiuni organizate în trafic, a fost identificat un autoturism în care erau transportate aproape 170.000 de bucăţi de ţigarete de contrabandă. Ţigările au fost confiscate, autoturismul a fost indisponibilizat, iar cele trei persoane participante la punerea în executare a rezoluţiei infracţionale au fost reţinute şi introduse în arestul IPJ Suceava.

Joi, la ora 10.35, polițiștii din cadrul Secției 11 Politie Rurala Pojorâta au oprit pentru control, pe raza comunei, în zona unei stații peco, autoutilitara condusă de către un bărbat, de 29 de ani, din municipiul Oradea, şi au constatat că cel în cauză transportă pachete cu ţigări de provenienţă Ucraina.

În autovehicul se mai aflau părinții şoferului, un bărbat, de 55 de ani, și o femeie, de 53 de ani, din aceeași localitate.

În spațiul de depozitare al autovehiculului, în partea din spatele a scaunelor pentru pasageri, într-un loc anume amenajat, a fost identificată o cantitate cu țigări de contrabandă, ambalată în colete din carton fără banderole de accizare.

În urma inventarierii s-a stabilit că bărbatul transporta 8.498 de pachete cu ţigări (169.960 bucăţi ţigarete).

Prejudiciul cauzat este de 93.835 de lei, conform adresei Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Iași.

S-a întocmit dosar penal, pentru comiterea infracţiunii de „contrabandă” și s-a dispus confiscarea țigărilor şi indisponibilizarea autoturismului, în valoare de aproximativ 11.000 de lei.

În cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a celor trei persoane, care au fost introduse în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, în cursul zilei de vineri, să se stabilească cu exactitate, după consultarea probelor din dosar, măsurile preventive ce urmează a fi propuse instanței.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă, cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

comments

comments




Leave a Reply

avatar