full screen background image

CSM a decis încetarea detașării la Ministerul Justiției a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală și Constantin Sima

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis vineri încetarea detașării la Ministerul Justiției a Oanei Schmidt-Hăineală și a lui Constantin Sima, în urma unei solicitări a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

Secția pentru procurori a luat în discuție “Nota Direcției resurse umane și organizare privind încetarea detașării la Ministerul Justiției a lui Constantin Sima, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și a Oanei Andrea Schmidt-Hăineală, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău”.

Joi, Augustin Lazăr a solicitat CSM încetarea detașării la Ministerul Justiției a procurorilor Oana Schmidt-Hăineală și Constantin Sima, în contextul anchetei DNA referitoare la elaborarea actelor normative privind modificarea Codurilor penale și grațierea.

În 16 ianuarie, Oana Schmidt-Hăineală și Constantin Sima au fost numiți secretari de stat în Ministerul Justiției.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, pe 5 ianuarie, detașarea în MJ a procurorului Oana Schmidt-Hăineală de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, începând cu data de 7 ianuarie, pentru o perioadă de trei ani. De asemenea, Secția a hotărât detașarea în MJ a procurorului Constantin Sima de la Parchetul General, pe o perioadă de trei ani, începând cu 11 ianuarie.

Direcția Națională Anticorupție a informat joi că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative, iar în prezent se efectuează acte procedurale.

Ministerul Justiției primise miercuri o solicitare din partea DNA de a transmite, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea și emiterea celor două acte normative care modifică legislația penală.

Procurorul Oana Andrea Schmidt-Hăineală a solicitat vineri premierului Sorin Grindeanu încetarea calității de secretar de stat la Ministerul Justiției.

”Astăzi, 3 februarie 2017, doamna procuror Oana Andrea Schmidt — Hăineală a solicitat primului-ministru al României încetarea calității deținute în cadrul Ministerului Justiției, respectiv de secretar de stat”, informează un comunicat al MJ transmis AGERPRES.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar