full screen background image

Bărbat din Vicovu de Sus reţinut de poliţişti, pentru mai multe infracţiuni la regimul rutier

Joi dimineaţă, jurul orei 07.00, polițiștii din cadrul Poliţiei oVicovu de Sus au oprit pentru control, pe strada 1 Decembrie din oraș, autoturismul condus de un bărbat, de 29 de ani, localnic.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o alcoolemie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, bărbatul a fost verificat în baza de date, constatându-se că are permisul de conducere reţinut din data de 24 septembrie 2015.

Celui în cauză i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a dispus şi luarea măsurii reţinerii faţă de acesta pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca vineri să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, în vederea luării unei măsuri preventive.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau al altor substanţe”.

De asemenea, şoferul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă de 1.000 de de lei, întrucât autoturismul avea poliţa de asigurare obligatorie expirată, fiindu-i reţinute certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare ale autoturismului.

Bărbatul a fost introdus în arestul I.P.J. Suceava.

comments

comments




Leave a Reply

avatar