full screen background image

79 de persoane cercetate după protestul din Piaţa Victoriei

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi că 79 de persoane sunt cercetate după protestul din Piaţa Victoriei, pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, una dintre acestea fiind acuzată şi că deţinea droguri de mare risc.

Carmen Dan a precizat că cele 79 de persoane au fost duse la secţii de poliţie pentru cercetări, în urma violenţelor din Piaţa Victoriei. Cercetările în acest caz sunt făcute de 50 de poliţişti, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Sectorului 1.

De asemenea, au fost date cinci sancţiuni contravenţionale, dintre care patru amenzi de 100 de lei şi un avertisment scris pentru consum de băututri alcoolice în locuri publice.

Ministrul Afacerilor Interne a mai spus că opt persoane au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea normelor, dintre care trei sunt membri ai galeriilor sportive.

În urma violenţelor au fost răniţi opt jandarmi, dintre care trei au fost duşi la Spitalul Floreasca şi la Spitalul de Oftalmologie, precum şi patru protestari, dintre care doi au fost duşi la Spitalul Floreasca, niciunul dintre aceştia nefiind internat, a precizat Carmen Dan.

Poliţia Capitalei a anunţat, joi dimineaţă, că peste 60 de persoane au fost duse la audieri ca urmare a incidentelor de la manifestaţia din noaptea de miercuri spre joi din Piaţa Victoriei din Capitală, fiind făcute cercetări pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

News.ro

comments

comments




Leave a Reply

avatar