full screen background image

Proteste în țară după modificarea Codului Penal

Câteva mii de oameni au ocupat Piața Victoriei și protestează față de deciziile luate marți seară de Guvern cu privire la modificarea și completarea Codurilor penale, la grațierea unor pedepse și la măsuri educative privative de libertate. Proteste au avut loc și în alte orașe din țară. Protestul din fața Guvernului s-a încheiat.

UPDATE ORA 03.38 Protestul din fața Guvernului s-a încheiat; Jandarmeria: Nu au existat incidente

Protestul din fața Guvernului, la care au participat peste 10.000 de oameni conform unor surse din Jandarmerie, s-a încheiat miercuri dimineață fără a se înregistra incidente.

“Protestul este considerat încheiat. Manifestația a decurs fără probleme, au fost încercări de a pătrunde în curtea interioară a Guvernului, prin forțarea porților de acces. Nu au fost aplicate sancțiuni. Cei care doresc să-și manifeste nemulțumirile în spațiul public o pot face, dar numai în mod pașnic și cu respectarea legii”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

Peste 10.000 de oameni au ieșit în Piața Victoriei, marți seară, pentru a protesta împotriva ordonanțelor privind grațierea unor pedepse și modificarea Codurilor penale.

Protestatarii au scandat lozinci precum “Dragnea, nu uita, așteptăm și cartea ta”; “DNA, să vină să vă ia!”; “PSD, ciuma roșie”; “Ieșiți din casă, dacă vă pasă”; “Abuzul e abuz, OUG refuz”.

De asemenea, ei au afișat pancarte cu mesaje precum “În democrație, hoții stau la pușcărie”, “#Vă vedem” și “Jos labele de pe justiție”.

UPDATE ORA 02.38 Protest București — Câteva sute de oameni au rămas în Piața Victoriei

Câteva sute de protestatari se mai aflau, miercuri dimineață, după ora 2,30, în fața sediului Guvernului.

O parte dintre ei voiau să meargă la sediul PSD, iar alții erau deciși să rămână în fața Guvernului până dimineață.

Potrivit unor surse din Jandarmerie, au fost peste 10.000 de manifestanți în Piața Victoriei, care au protestat față de actele normative adoptate de Guvern în domeniul Justiției.

Manifestanții au înconjurat Palatul Victoria, unii dintre ei strigând către jandarmi să deschidă porțile, încercând să pătrundă în curtea Guvernului. Protestul a fost unul pașnic, fără incidente.

Au fost încercări de a forța porțile care dau către curtea exterioară a Guvernului. Nu am reținut sau amendat pe nimeni, nu a fost nevoie”, a declarat, pentru AGERPRES, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

AGERPRES

comments

comments




Leave a Reply

avatar