full screen background image

Primul campionat mondial la sporturi de iarnă organizat în România, la Vatra Dornei

În perioada 2-5 februarie, pe pista de sanie “Bucovina”, din Vatra Dornei, se va desfăşura Campionatul Mondial de sanie pe pistă naturală, primul campionat mondial la sporturile de iarnă organizat vreodată în România.

Staţiunea suceveană a câştigat organizarea competiţiei în faţa Italiei, atuul dornenilor pentru organizarea acestei competiţii a fost modul exemplar în care au organizat Campionatul Mondial de sanie juniori şi etapele de Cupă Mondială la sanie.

Pârtia „Bucovina” are o lungime de 1.015 metri şi este între cele mai bune din Europa ca tehnicitate şi mod de preparare a pistei.

PROGRAMUL ÎNTRECERII:

Joi, 02.02.2017
18:00 Festivitatea de deschidere

Vineri, 03.02.2017
12:30 Concursul pe echipe

Sâmbătă, 04.02.2017
10:00 Manşa I dublu
10:35 Manşa I simplu feminin
11:45 Manşa II dublu (FINALA)
12:30 Manşa I simplu masculin

Duminică, 05.02.2017
10.00 Manşa II simplu feminin
11:00 Manşa I simplu
12:30 FINALA simplu feminin
13:30 FINALA simplu masculin

În total, sunt așteptați 100-120 de sportivi, reprezentând peste 20 de națiuni de pe 5 continente.

Echipa României este reprezentată în concursul de talie mondială de campionii naţionali la sanie pe piste naturale: Anişoara Hutopilă, Adrian Filimon, Bogdan Moroşan şi Ciprian Tăzlăoanu, alături de Denis Ciobanuc şi Nicoleta Burlui. În competiţie vor fi prezenţi ca deschizători de manşe sportivii Petrică Pilug, Ioana Ismană şi Maria Ciubotaru.

Legat de obiectivul de performanță al delegației României, secretarul general al Federației Române de Bob și Sanie, Ion Florian Țicu, a spus: ”Dorim un loc în primele 6 poziții, la echipe”.

Toți spectatorii au acces gratuit.

Pârtia de sanie „Bucovina” este singura pârtie din România care poate să găzduiască competiţii de nivel mondial, din anul 2013, când lucrările au fost finalizate, fiind singura din Europa de Est omologată să găzduiască competiţii internaţionale. În ultimi ani, în estul Europei a mai fost amenajată o pârtie de sanie în Rusia.

Organizatorii Campionatului Mondial de sanie pe pârtie naturală sunt Federaţia Română de Bob şi Sanie, în colaborare cu Federaţia Internaţională de Sanie, iar pe plan local, organizatori sunt Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, împreună cu Primăria şi Consiliul Local Vatra Dornei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar