full screen background image

Liberalii depun moţiune de cenzură împotriva Guvernului

Guvernul Grindeanu se va confrunta cu prima moţiune de cenzură după deciziile de marţi seară. Liderul PNL Raluca Turcan a anunţat că astăzi va fi depusă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Turcan i-a solicitat premierului Sorin Grindeanu şi întregului guvern demisia. Partidul USR susţine demersul PNL. Şedinţele de plen ale senatorilor şi deputaţilor încep la ora 16:00.

Liberalii au strâns deja semnăturile necesare pentru a depuna o moţiune de cenzură. O vor face chiar astăzi la Birourile Permanente din cadrul sesiunii ordinare a Parlamentului, care începe astăzi. Raluca Turcan a spus că se bazează pe solidaritatea întregii opoziţii pentru acest demers şi că va discuta şi cu cei de la UDMR şi cu cei din grupurile minorităţilor naţionale pentru a sprijini moţiunea. Făcea apel la toţi parlamentarii de bună credinţă să o voteze. Se arăta optimistă în privinţa succesului acestui demers, a transmis corespondentul TVR Andreea Dumitrescu de la Palatul Parlamentului.

Raluca Turcan a scris pe Facebook că “la 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană şi aproape 100 de ani de la Marea Unire, un partid câştigă alegerile şi guvernează fără pic de ruşine, pentru hoţi.” La rândul său, preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a afirmat că PSD şi aliaţii lor au trecut linia roşie, referitor la ordonanţa adoptată de Guvern.

Pe ordinea de zi a şedinţei Birourile Permanene reunite ale camerelor reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului este şi scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis care iniţiază procedurile pentru un referendum, prin care vrea să consulte cetăţenii cu privire la lupta anticorupţie – demers iniţiat în contextul acestor ordonanţe.

Scrisoarea preşedintelui a fost trimisă către Comisiile Juridice reunite. Ele au termen 7 zile pentru a da un aziv, urmând ca apoi pleunul reunit al camerei deputaţilor şi Senatului să dea un aviz consultativ şi urmează ulterior să se stabilească data acestui referendum.

comments

comments




Leave a Reply

avatar