full screen background image

Cartierul sucevean Iţcani, cel mai nesigur cartier din România

Cel mai sigur cartier din România este ”Grigorescu” din Cluj, în timp ce ”Ițcani” din Suceava este cel mai nesigur, potrivit unui studiu privitor la siguranța orașelor și cartierelor din România.

Studiul a fost efectuat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, de Storia, site-ul de imobiliare deținut de OLX și a privit siguranţa oraşelor şi cartierelor din România. Studiul este bazat pe evaluările acordate de repondenți zonelor în care locuiesc.

Analiza face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfăşura pe tot parcursul anului 2017. Printre criteriile de evaluare prezente în studiu se număra costul general al vieţii, accesul la instituţiile de sănătate publică, calitatea mediului înconjurător, curăţenia şi zgomotul din mediul urban, spatiile verzi, situaţia transportului public sau accesul la instituţiile educaţionale.

Studiul a fost realizat în colaborare cu agenţia de cercetare D&D Research, pe un eşantion de 93.532 de persoane.

La nivel naţional, cele mai sigure cartiere sunt Grigorescu (Cluj), Otopeni (Ilfov), Aviaţiei (Bucureşti), Gheorgheni (Cluj) şi Răcădău (Braşov).

Cele mai nesigure cartiere sunt: Itcani (Suceava), Brestei (Craiova), Alecu Russo (Bacău), Calea Caransebeșului (Reşiţa) şi Bora (Slobozia).

Mai multe detalii pot fi găsite în studiul menționat, disponibil aici.

Digi 24

comments

comments




Leave a Reply

avatar